onsdag 5. januar 2022

Start på nyåret 2022

 Vi er i gang med januar 2022. Vi startet med fyrverkeri som ønsket 2022 velkommen. Som jeg har fortalt, hadde vi en fin nyttårsfeiring. Natt til 2. januar hadde det snødd en del, og snødde også litt i starten på dagen.

1922 på vei inn


2022 på plass

Det hadde snødd natt til 
2. januar 2022
Sett fra balkongen

Søndag 2. januar var noen av oss til kaffe på Kolsås, for nå skulle lille prinsessen åpne julegavene sine.  Av forskjellige grunner måtte de være hjemme på julaften, men hun hadde da mange pakker å åpne fra den siden av slekten. Nå kunne de komme, og nå skulle hun åpne pakkene fra oss. Noen av oss kjørte til Kolsås, noen spaserte. Før jeg dro, hadde jeg besøk av en skjor som tittet nysgjerrig inn vinduet på verandasiden.

Nysgjerrig skjor

Pablo ble med de som spaserte,
her er de kommet fram

Kaffebordet stod klart, og nå satt prinsessen og pakket opp gave etter gave. Hun fikk mye fint fra klær til bok og leker. Da hun pakket opp puslespillet fra onkel Henrik, ville hun sette det sammen straks. Med litt hjelp klarte hun det. Hun er svært flink for å være bare 2,5 år. Det ble en koselig stund ved kaffebordet.

Kaffebordet klart

Prinsessen pakker opp

Et puslespill! Det satte hun 
sammen med litt hjelp

Da er januar 2022 i gang. Jeg har fått de nye kalenderne på plass. Først vil jeg starte med kalenderen fra Herøy Sogelag på Sunnmøre. Jeg måtte smile da jeg så bildet for januar. Det var av Gudrun og Nils, det bodde på nabogarden nedenfor garden der jeg vokste opp. De står sammen med den siste arbeidshesten i bygda. Dette måtte være et bilde fra starten, jeg kjente dem som et godt voksent par da jeg var barn.

Herøykalenderen

Videre de to neste kalenderne. De fine, små valpene skal trenes opp til førerhunder. Den tredje er fra kunstkalenderen. Der er bildene malt av en kunstner som må bruke pensel som er plassert i munnen.  Tenk på det, jeg blir trist av å vite at noen må klare seg slik, men mest imponert over at en person kan male så flott kun med penselen holdt med munnen.

Skal bli førerhunder

Utrolig at det går an!

I går som var 4. januar ble været fint igjen. Det hadde sluttet med det lette snøfallet, og begynt å lette opp. Jeg tok bilde fra balkongen i det sola var på vei opp. I dag er det også fint vær og minus 6 grader. Så får vi se hva januar bringer framover.

Bilde tatt  i går


  
 
 



 

 


 



  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar