tirsdag 11. januar 2022

Hovedsteder jeg har besøkt, del 1, januar 2022

 Nå når en er begrenset av koronapandemien og må holde seg mer hjemme, må en tenke på da en har fått reist før. Nå har jeg tenkt på hovedsteder jeg har besøkt i verden. Men jeg har besøkt land der vi ikke var innom hovedstaden. Det er naturlig å starte med nabolandene. Jeg var flere ganger i Sverige før vi var innom Stockholm. Men en gang for mange år siden var vi der første gang. Det var den gangen en dro på camping, da barna var små. 

I Stockholm


På slottsplassen

Så hopper vi fram til 2015, da ble jeg budt med på en helgetur til Stockholm, det var i januar, men vi hadde bra vær hele helgen. Stockholm er en fin hovedstad, og med flere kanaler.

Fin hovedstad Stockholm

Ved en kanal i byen
                                        
På pub i Stockholm
Smale gater i Gamla Stan

Danmark besøkte vi også flere ganger før vi var i København. Der har jeg også vært flere ganger, men ikke vært der siste årene. Andre gangen var jeg der på besøk i nærheten, første gangen innom med båt. En koselig by København.

Fra første besøk


Tivoli  om kvelden

Full fart på Strøket


 

 Besøkte Tivoli

Men en av første hovedstedene jeg besøkte ute i den store verden, var merkelig nok Washington DC i USA. Vi var en reisegruppen på fire, og var en måned i USA, første tre ukene i Seattle hos familie. En opplevelse jeg aldri vil glemme. Vi var med på en masse i de ukene. De kjørte oss rundt, og ble bedt til de forskjellige i alle familiene.

Fra Seattle

En som kjørte oss rundt, Dina
Vi har kokt potetball til
verten, her fra kjøkkenet

Fra et selskap

På besøk, her to damer i trappen


Vi var også på besøk til min mors
familie, de bodde i en annen by

Tre søstre og deres menn

Siste uken i USA reiste vi og besøkte tre byer. Den ene var hovedstaden i USA, Washington DC. Der besøkte vi blant annet Capitol, og vi var inn i Det hvite hus, presidentboligen. Og vi så Washington Monument. 

Ved Capitol
Besøkte Det hvite hus

Her ved Washington Monument


Jeg har også besøkt hovedstaden på Island, Reykjavik, en av verdens minste hovedsteder. Derfra startet vår reise på Island. Vi tok buss nordover, og besøkte også familie. Vi bodde noen dager hos Hjalti og familien i Saudarkrokur, nord på Island. Han er historiker, og viste oss mye interessant på Island. 

Startet i Reykjavik

Tok buss nordover

Hjalti og frue med
Saudarkrokur i bakgrunnen


Besøkte Thingvellir

Avsluttet i hovedstaden
Reykjavik


  

   



 






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar