mandag 23. mai 2022

Tid for avistegninger, 23. mai- 2022

 Jeg liker avistegninger, de fleste, og nå vil jeg ta med noen jeg synes tar ting på kornet. Den første er om den populære serien Lykkeland. Teksten til tegningen var: Lykkeland sesong 8, kan bli et sørgelig kapittel. Ingressen var: Kan en lykkes like godt i å venne seg av med oljeverksemden som en kan lykkes i å bygge den opp?

Tegningen


Overskriften til den andre tegningen var: En velsignet krig. Patriarken i Moskva trenger etterutdanning om nestekjærlighet. Teksten fortalte at Kirill har siden 2009 vært øverste leder for den russiske kirke. Krigen i Ukraina er fundert på løgn, Puten vet det sjøl, Kirill også. I en messe utenfor Moskva 9. mai 2020, på 75- årsdagen for den Andre verdenskrigens slutt, sa han: Vi er et fredselskende land.

Tegneren så dette slik


Neste overskrift var: Viktig melding. Lytt til Elvis! I ingressen stod: Det er ikke svenske tilstander i Norge. Men hør på Elvis. Og ordføreren i Sarpsborg. Teksten tar opp det som har skjedd i noen svenske byer, og om det kan skje her. I teksten sier at ordføreren i Sarpsborg har rett i at en bør satse mer på skole. Videre står at dårlige levekår er ikke unnskyldning for å tenne på biler eller angripe politiet. I teksten står at en bør høre på Elis Presleys låt fra 19669: In the ghetto. 

Lytt til Elvis


Neste overskrift er: Krise på krise for XI. Vi dere står: Ukraina-krigen, koronakrise i Shanghai og økonomiske voksesmerter. XI Jiping skal være glad for at han har ryddet alle konkurrentene av veien allerede.

Slik ble tegningen

  Neste handler om klimapolitikk, og har overskriften: Klimapolitikk i og utenfor dramaet. Videre sier ingressen: Den danske TV- serien "Borgen" gir både veiledning og villedning til hvordan klimapolitikk fungerer i praksis.

Henvisning til Borgen


Neste overskrift er: EU tok siste stikk. Og første og andre. Teksten sier at det er ikke gitt en er like heldig  neste gang. Dette gjaldt innkjøp av koronavaksiner under høstens andre pandemi.

Tegneren så det slik

 Under neste tegning stod: Sanksjonene blir et problem for flere enn Putin. I ingressen stod: Med tysk velsignelse vil EU nå stanse import av olje fra Russland. Hvor langt kan Vesten gå? Hva blir de globale konsekvensene?

Tegningen som fulgte

 Den neste overskriften sa: Hvor ble det av arrogansen? Ingressen fortalte at: Bergen er forbannet. Oslo er provosert. Begge må ta seg sammen. Teksten forteller at egentlig mener Bergen at byen skulle vært landets hovedstad. Muligheten glapp i 1814 da riksforsamlingen på Eidsvoll valgte Christiania som hovedstad.

Tegneren løste det slik

  Neste tegning gjelder Lånekassen for studenter. Teksten forteller om utviklingen av Lånekassen, og om hvordan den fungerer for alle typer studenter. Men jeg tok med tegningen fordi jeg syntes den var dyktig utført.

Lånekassen

Overskrift til neste er: Ser ikke klimamål for bare trær. Ingressen var: Klimaet reddes ikke av en ekstra tur i skogen. Eller med regnskapsknep. Teksten handlet om klimamål.

Knallgod tegning

Neste tegning hadde rett og slett overskriften: Putin stirrer mot fortiden og døde filosofer. Teksten fortalte at Putin vil framstå som om han har dypere innsikt og ser lengre linjer enn andre. 
    

Her er tegningen


Neste overskrift er: Kronprinsen i Nansens skispor. I ingressen står mellom annet: Når kronprins Haakon krysser isen over Grønland, kombineres stolt polarhistorie og dagens klimaforskning. 

Slik ser tegneren det


Neste innlegg handler om hjelp til syke barn. Overskriften sier: Barna det ikke er plass til. I Ingressen 
står: Også de aller sykeste barna har krav på hjelp.

Tegningen

Til slutt vil jeg ta med en tegning der overskriften er: Pølsekrigen som kan sette fyr på Nord-Irland. Så sier Ingressen: Seks år etter Brexit- avstemningen truer en "pølsekrig" forholdet mellom Storbritannia og EU.

Slik ble tegningen




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar