fredag 23. desember 2022

Det er lille julaften

Vi er kommet til 23. desember. Jeg har vært med på en del denne julemåneden, og mer blir det. Det startet med julegrøt tidligere i desember. Jeg og flere til var på besøk, og det ble servert risengrynsgrøt, og i en av tallerkenene var gjemt en mandel. En liten frøken var heldig og fant den.


Min julegrøt


En liten prinsesse fant mandelen


Så ble det baking og steking av pepper-kaker som til slutt ble pyntet, og helt til slutt smakt på, og de var gode.

Baking av pepper-kaker


Så en tur i et julepyntet Oslo, pluss på julekonsert det har jeg fortalt om, men tar med noen bilder her. Oslo by hadde virkelig lagt arbeid i pynting av sentrum med blant annet mye lys. Jeg tenkte på strømprisen. 

  Men fint var det


Fint Pariser-jul


Litt skøy også


Så var vi buden til rett før jul selskap på Munchs Brygge. Dit kom vi til en fint pyntet leilighet. Der var alt klart til julen. Først ble det vinsmaking i stuen. Tre sorter vin fikk vi opplyst hvilket land de kom fra. De var innpakket, bare toppene så vi. Jeg klarte to av landa, men sjølsagt ikke sorten, jeg er ingen ekspert.

Det var gode viner


Et stort juletre pyntet opp

Middagsbordet stod klart

Det var en velsmakende middag. Flere typer, fra asiatisk til juleribbe. Så et fat fylt med lekker fersk frukt, og kaffe til den som ønsket det.

Middag

Mer middag

Dessert

Det ble et Herremåltid, og vi måtte etter hvert ut på balkongen og slappe av og se på utsikten. Været var bra, men litt kjølig. Men det er jo vinter.

Utsikt fra balkongen


Det ble et alle tiders selskap, og en hyggelig start på jula. Jeg vil ta pause jula, men skrive en ny blogg før vi  starter på det nye året. Da vil jeg fortelle om julefeiringa her. Jeg vil avslutte med å fortelle at jeg har fått to julebrev fra familie, det var svært hyggelig. Det ene var fra Island, og avslutningen på brevet syntes jeg er utrolig spesiell og hyggelig,   

Se på dette


Helt til slutt i denne bloggen vil jeg ta med et bilde fra Polen, det er av en kar som står på farta. Han blir sikkert forundra om noen forteller han at han har dukket opp her. 



  
                                                      

Så vil jeg ønske alle som leser dette ei GOG JUL.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar