søndag 3. november 2019

Musikk kjøpt i utlandet, november 2019

Nå er jeg kommet i en knipe. Jeg har flere kassetter med musikk kjøpt i utlandet. Jeg hørte på dem iblant. Så ble det mer vanlig å kjøpe CD.  Nå ser det ut for at de også er på vei ut. Jeg tenkte at nå skal jeg ta en runde og høre på noen av kassettene. Hva skjedde? Jo, jeg spilte en  med hivens musikk fra Tyskland, kjøpt på en av mine første turer der, men husker ikke når. Da den var ferdig, tok jeg en til fra stabelen og gjorde klar. Kasettspilleren er en gammel kombinert radio- og kasettspiller, nå virket kun radioen. Kassettspillere er museumsgjenstander nå, så nå får jeg ikke spilt kassettene mine.

Kun denne kassetten ble spilt
Kjøpt i Hamburg?

Blant duene i Hamburg
Eller kjøpt på den
tyske landsbygda
Med slott på hver knaus


Jeg måtte sette på plass den gamle, ødelagte kassettspilleren og høre på noen CD-er.  Første valget ble en som het DOROS, men skriften på coveret var uforstående for meg, men platen har nydelig korsang. Jeg lurer på om det er russisk. Hvor jeg kjøpte den da jeg var på busstur i Russland, har jeg ikke notert, og jeg klarer ikke å huske det.

CD- en
  
Da vi besøkte et klosterområde i Moskva, sang noen karer for oss, de sang veldig fint. Kanskje det er dem. Jeg aner ikke hva Doros bety. På coveret synes jeg i bakgrunnen er en russisk kirke. Jeg tror sikkert CD-en er kjøpt i Russland. Heretter må jeg notere slike ting. På siste bildet fra Moskva er vi på besøk i noen av de utrolig fine metrostasjoner. Jeg til venstre, så sjåføren, og en annen av reisegruppen til høyre.

Kjøpt i Moskva?
I den flotte byen.
De som sang ved
klosteret
Besøker en metrostasjon


Neste jeg spilte var fra Spania, kjøpt da vi var på busstur i Andalucia. Her er friske gitartoner. Jeg mener å ha kjøpt den da vi var på en opptreden. Men har ikke notert noe om detaljene. Rundturen startet i Malaga. Vi besøkte videre blant annet Granada. Der besøkte vi også Al Hamra. På siste bilde ser vi litt av byen.

Coveret
 
Start i Malaga

 Ser litt av Granada


Så noen kvikke toner fra Cuba, kjøpt i 2009. Jeg kjøpte CD med dem da vi var og hørte på gruppen. De hadde vært i Molde og spilt på festivalen som holdes der. Det var flott å høre på dem. Turen til Cuba ble startet og avsluttet i Havanna. Var på flere dagers rundtur på Cuba, og musikk overalt.

CD-en
Gruppen underholdt oss
Fra Havanna
I Pinar Del Rio

I 2015 var vi på kjøretur i Sørstatene i USA. Her var mye musikk. En kveld spiste vi middag på den kjente Row Wildhorse saloon. Sener ble det mer musikk og opptreden på scenen, jeg kjøpte en CD med en gruppe. Det ble linedans, og den flinkeste av oss var Hedda.

Coveret
I Nashville
Middag på kjent sted
Gruppen på scenen
Hedda mester i Riverdans

Når jeg har kjøpt musikk på mer eksotiske steder med mer uvante rytmer, kan det være litt krevende  å lytte til deres musikk. Men jeg støtter gjerne kunstnerne og kjøper musikk fra landet jeg besøker, hvis det faller seg sånn. Slik også i Etiopia. En reise i et interessant land. 

Musikk fra Etiopia

I en liten landsby vi besøkte en søndag formiddag, ble vi attraksjonen for landsbybeboerne. Vi ble tatt i øyensyn da vi var der. Et spennende land å besøke. Vi var også oppe i fjellheimen, og vi så det berømte området med kirker under jorda.

I Addis Abeba
Vi er attraksjonen for publikum


 Piknik i fjellheimen
Blant aper
Berømte kirker

Spørsmålet blir: Hvor får jeg tak i en kasettspiller som virker???

 

 


   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar