søndag 24. november 2019

Vi feiret stort jubileum, november 2019

Vi kjørte oppover i høyden ved Oslo til Lysebu hotell, tåken lå trolsk over landskapet. Fra vår familie var vi fem personer som kunne ta del i det store jubileet til  min svoger. Vi ble mottatt med en velkomstdrink, og fikk gratulert jubilanten. Det brant lystig på peisen og vi gikk rundt og pratet særlig med familiemedlemmer som kom fra Sunnmøre. Så var det klar for jubileumsmiddagen med fint pyntede bord der vi fant våre bordkort, og menyen lå klar, samt  små dokumenter med ting som skulle foregå underveis. To av Egils barnebarn ledet det som skulle foregå under jubileumsmiddagen.

Jubilanten ønsker velkommen

Lå dokumenter på bordet
To barnebarn ledet programmet,
de var dyktige

Så gikk middagen sin gang med flere innslag underveis. Først ble det servert deilig brød som i kurver ble satt på bordet, og hvitvinen som ble skjenket i tilhørende glass smakte utmerket til forretten som var kongekrabbe og blåskjell, fulgt av fennikel, eple og kålrot. Jubilantens søster holder brødet på bildet under, mens Anne Beate, en svigerinne venter på tur.   

Brød  ble servert
Herlig forrett

Neste rett var bakt torsk og soppmosaikk. Her ble servert jordskokk, sjampinjong, og sjysaus av kylling. En velsmakende rett, og nå ble en nydelig rødvin servert til. Praten gikk rundt bordene som var nummerert og med bordkort som anviste plass til gjestene. Iblant måtte jeg beundre taket på rommet vi satt, det var fint dekorert.

Neste rett
 Praten gikk rundt bordene
Taket var et syn for seg

Så kom hovedretten som var Lammekarré som ble fulgt av sopp, pastinakk, rotgrønnsaker, rosenkål og rødvin- saus. I pauser mellom rettene var det innslag der vi sang allsang til tekst som var forfattet til jubilanten, og alle barnebarna sang. Det ble også innslag med lysbilder av foto tatt av familien i besøk på Hareid eller på hytta, eller sommerhuset i Spania. Det var hyggelig å få se, men sikkert litt vemodig for jubilanten, for tiden går så fort.

Lammekarré
Så ble det sang
Og bilder
Feriebilder og begivenheter

Og det ble sang

Folk koset seg
ved bordene

Senere kom desserten som var Sjokolade ganache terrine, Bringebærsorbet - pistasjcréme. Takk for maten talen ble holdt i en morsom stil av en av jubilantens søskenbarn. Det ble en ypperlig middag, og barn og barnebarn viste sin far og bestefar at de satte stor pris på ham. Og vi gjestene syntes det var hyggelig å få ta del i festlighetene.

Desserten
Takk for maten tale
Kos rundt bordene
Her blant andre Elisabeth 
til venstre
Arnhild og Anette
Alle koser seg
Kjekt å møtes

Senere ble det kaffe, kake og avec. Da flyttet vi ut til andre rom, der det også brant på peisen. Egil og to venner sang flerstemt, jeg tok opp video, men det er privat og kan ikke legges ut. Jubilanten har en god sangstemme og det var kjekt å høre på. 
Sangfuglene

I peisestuen i sofakroken
Arnhild og jeg

Søskenbarn

Nå kom Anne Beate også

Det ble et alle tiders selskap med god mat og god drikke, og ikke minst koselig å få møte slekt på denne siden av familien. Barn og barnebarn til jubilanten hadde laget en fin ramme rundt det fine selskapet jubilanten spanderte på oss alle. Jeg satte stor pris på å få ta del i jubileet.

Egil, fruen og et barnebarn

    

   Neste blogg må utsettes på grunn av teknisk feil. Kommer så fort det blir fikset.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar