mandag 25. november 2019

Reisen til Malaysia, november 2019, del 1

Jeg hadde bestilt en rundreise i Malaysia med Tema- reiser. Malaysia er et land i Sørøst- Asia. Det er bygd opp av 13 delstater, av dem er 9 sultanat, i tillegg 3 forbundsterritorier. Sørkinahavet deler Malaysia i to deler, Vest- Malaysia på den Malaysiske halvøy, og Øst- Malaysia på øya Borneo.

Kart over Malaysia

Søndag 10. november startet reisen fra Gardermoen, jeg gikk om bord i KLM- flyet som skulle ta oss med til Amsterdam. Vi tok av om lag helt etter skjemaet rundt kl. 17.10. Det tok om lag 2 timer, så landet vi Amsterdam.

Mot Amsterdam


På Schiphol flyplass


På Schiphol traff jeg flere som skulle bli med på denne Tema-reisen, og vi ventet på ombordstigning i det digre KLM- flyet som skulle til Kuala Lumpur i Malaysia. Så var alt klart og vi inntok våre plasser. Det ville bli en lang reise, hele tolv timer. Vi lettet rundt kl.20.50, og etter en stund fikk vi servert middag. Senere så jeg Zorba, en gresk- amerikansk dramafilm fra 1964. Filmen ble nominert til 7 Oscar, og ble tildelt 3. Tittelrollen hadde Anthony Quinn, og etter denne filmen ble den greske dansen Sirtaki svært populær, Zorbas dans.

Fra filmen
Flyruten

Det var mandag 11. november da vi nærmet oss Kuala Lumpur, først fikk vi servert frokost. Så landet vi i hovedstaden i Malaysia. Nå måtte vi vente en stund på flyplassen etter alle formaliteter, det var fordi noen svensker ikke kom. Den norske guiden Jan, måtte ringe til kontoret og høre hva som var galt. Da fikk han høre at noen av dem kom på et senere fly, men andre kom ikke med på flyet i tide. De skulle komme neste dag.

Vi har landet

Buss kjørte oss innover mot byen, det var stor trafikk. Ved siden av veien så jeg digre master med mange ledninger for elektrisitet. På hver side av veien var også mye palmer. Vi stoppet på flere stasjoner for å betale veiavgift. Jeg tenkte på krangelen hjemme om bomstasjoner. Her gikk det greit.
De nyeste husene utenfor sentrum var kommet opp siste 5- 6 årene, sa guiden.


På vei til sentrum

Nærmer oss byen
og høyhus
Flere fine bygg

Da vi kom til sentrum og ventet på grønt lys, så jeg i et hvitt lite hus med tårn som lignet et tempel. men guiden sa det var kun porten som stod igjen etter et gammelt fengsel. Jeg ble også fasinert av de fine danderinger av gardiner i bussene. Over hodene på oss så vi monorailene kjøre på skinner.

Gammel fengselsport

Fine gardiner
Monorail

Så svinget vi opp foran Melia hotell, et fint hotell. Rett innenfor inngangen satt en kar og spilte på et instrument, så behagelige toner fulgte oss da vi kom inn i resepsjonen med bagasjen. Vi ble servert et glass juice som velkomstdrink. Jeg ble meget fornøyd med rommet. Nå ble det en pause før vi skulle på velkomstmiddag. De svenskene som ikke var kommet, gikk glipp av den.

Stort, fint rom

Velkomstmiddagen på hotellet var buffé. Her fikk vi forsyne oss av forskjellige retter. Nå ble vi også mer kjent med reisegruppen. På Melia hotell skulle vi bo i 3 netter.

Fra buffeen
Mye å velge i
Dessertbordet
Kvelden avsluttes
Del 2 i morgen.






  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar