onsdag 15. april 2020

Den annerledes påsken, april 2020

Denne påsken ble annerledes på flere måter. Vi kunne ikke dra på påsketur, og vi kunne ikke gå i selskap til hverandre. Men vi kunne spasere tur sammen med minst en meters avstand. Onsdag før påske var det fullmåne, og supermåne, for denne kvelden stod Månen nærmest vår planet Jorden i 2020. Den var både stor og flott, og jeg tok bilde, men det blir amatørfoto. Men flott å se månen.
Neste dag startet påsken, og jeg hadde pyntet bare litt, og varene Dina og Hedda hadde handlet til meg var på plass.

Supermåne onsdag

Hedda og Dina har handlet


Litt påskepynt

 Det første jeg så skjærtorsdag da jeg dro fra gardinene, var en skjor som satt på balkongen. Det var fint vær, og jeg hadde avtalt å gå tur etter lunsj. Den ene av turkameratene lyste med gule påske negler.

Skjora

Påskenegler

 Vi så det var begynt å spire på trærne. Ved hushjørnene her og der var tidlige vårblomster kommet ut. Det ble en fin spasertur, da jeg kom hjem ble det vafler, men ingen gjester.

De spirer



På trimtur
 Så ble det vaffelkaker

Langfredag gikk jeg en tur alene, og tok da en pause på gangbrua vi bruker å stå og se når 17. maitoget kommer, men nå var det ikke grønne trær. Jeg fortsatte, og utenfor et hagegjerde hadde forvillet seg noen søte, blå blomster. Da jeg nærmet med inngangstrappen, så jeg noen hadde pyntet ute på hageflekken sin. Denne fredagskvelden var det flott kveldslys.

Ikke maistemning

Blomster ved et hagegjerde
Påskepynt i hagen
En flott kveld
 

Lørdag som var påskeaften, var overskyet og grått vær. Jeg gikk kun en rask tur til butikken, var kun en liten tur rett inn for døren, og holdt meg et godt stykke fra folk. På ettermiddagen regnet det.

Grått vær lørdag

Søndag var første påskedag og fint vær igjen. Da gikk jeg tur sammen med et par andre fra familien.
Nå spaserte de på gamle tomter, og den yngste damen så etter hvor hun hadde gått på 5- årsklubb. De fant stedet og mimret litt der, før vi fortsatte. Tiden flyr, nå trillet hun barnevogn. Trærne hadde blitt litt grønnere. En fin tur på  første påskedag.

Ute på tur
Ved 5- årsklubben

Andre påskedag ble en rolig dag, påken var nesten over, en annerledes påske, men noen av oss hadde gått tur sammen, og flere ganger hadde vi snakket sammen på mobilen på skype. Jeg så fra balkongen at trærne hadde blitt grønnere nå på siste dagen i påsken.

Trærne grønnere
  


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar