tirsdag 27. oktober 2020

Spesielle statuer del 2, oktober 2020

 På tur til Lisboa noen dager i 2013, fikk jeg sett mye av Portugals hovedstad. Går man opp til borgen på en høyde over byen, er det utmerket utsikt til byen, samt broen i bakgrunnen. En dag kom jeg forbi en spesiell statue.

Utsikt fra høyden

Spesiell  statue

Fint i Lisboa

I 2013 ble det også tur til Singapore, der så jeg en pussig gjeng utenfor et kjøpesenter, og ved kanalen en samling statuer. Interessant i Singapore.

Pussig gjeng

Kjekt å samles i Singapore


Ved kanalen
Fra Singapore

På et cruise i Middelhavet i 2017, var en av havnene i Spania, i den fine havnebyen Cartagena. Lugaren hadde balkong, og der hadde vi utsikt til byen. I byen var flere morsomme statuer.

Sammen med statuen
av en dame


Utsikt fra balkongen
Her ser to damer på
statuen av en mann

På samme cruiset var vi innom Ibiza. Her spaserte vi i smale gater, og var helt opp til den gamle borgen. På Ibiza så vi også statuer, særlig en av dem syntes jeg var festlig.

Idylliske gater på Ibiza

 Statuen av to på spasertur

På en rundreise i Irland i 2013, spiste vi lunsj i en by som het Dingle. Vi spaserte også en tur privat og så på byen. På det lille torget var statue av en delfin som lenge hadde holdt til inne på havna. Den var svært sosial og svømte sammen med båter som kom, og båter som dro. Men en dag var den borte. Da ble statuen satt opp som et minne.

Her er havna 
delfinen holdt til
Den søte statuen
som et minne
Bygate i Dingle

På reisen på Cuba overnattet vi i en by som het Camaguey, her var vi på byrundtur og så blant annet teateret, der hadde en av verdens mest kjente operasangere, Caruso, opptrådt. Her var også artige statuer.

Gatebilde fra Camaguey
Statuene på torget
Teateret

Til slutt vil jeg ta med to bilder som også er fra samme Cubaturen, men er tatt i hovedstaden Havanna.
På en spasertur i byen viste guiden oss statuen de kalte: Gentlemannen fra Paris. I sin tid var han ofte å se i bybildet i Havanna, men endte dessverre på asyl. Ellers så vi blant annet mange av de gamle amerikanske dollarglisene.

Gentlemannen fra Paris
Sammen med et dollarglis
i Havanna


  

  


  









 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar