lørdag 31. oktober 2020

Brudepar fra utlandet, del 1

Samme hvor jeg er i verden, ser jeg et brudepar, tar jeg bilde. I mitt stille sinn tenker jeg: Håper at dette vil vare. Første bilde jeg har om temaet er tatt i Tyskland for mange år siden. Vi hadde gått med båt gjennom Kielkanalen for oppdrag i Harburg, utenfor Hamburg. Vi var en tur på land da jeg så i en brud på vei inn i en pyntet bil.

Ved kai i Harburg


Bruda ved bilen i

Harburg


På en reise i de Baltiske land hadde vi vært i Latvia, og var på vei videre til Estland. På veien dit, ble det lunsjstopp i Trakai, der skulle vi også se slottet. Fra lunsjstedet så vi mot slottsområdet, og da så vi også et brudepar i gang med å ta brudebilder. 

Utsikt til slottet i Trakai


Brudeparet


På tur i Egypt i 2007, var vi kommet til Kairo. På hotellet som lå utenfor sentrum, så vi første kvelden at det var pyntet og mye festglade mennesker. Vi var i lobbyen ved resepsjonen da brudeparet kom ned trappa. Neste dag besøkte vi pyramidene i Giza. Om kvelden var det pyntet til bryllup igjen, men nå fikk jeg ikke tatt bilde av bruden, men av trappa. Senere så jeg mange festkledte gjester. Jeg tenkte at det må være folk med penger som har råd til å holde bryllup med mange gjester på det hotellet.

Staselig par
Besøkte pyramidene

Pyntet trapp, men
så ikke brudeparet

På besøker i Russland i 2010, så jeg flest brudepar. Vi var i Moskva en helg, og da så jeg flere brudepar som poserte til brudebilder. Først da vi var på vei over brua til Moskvaelva, da var både brudepar og gjester i gang med å ta foto og feire. Neste dag regnet det, så vi gikk for å se GUM, der var mange forretninger. Jeg så her også to brudepar, ute regnet det så de tok bilder inne, og her var fint innredet så jeg forstod hvorfor de la fotoseansen dit.

Brudepar oppe på brua
Utsikt fra brua over
Moskvaelva
Brudepar og gjester
på Moskvabrua

Ene brudeparet vi
så på GUM

  Det andre paret

Da vi var på kjøretur i California i 2012, var vi først noen dager i San Francisco. Da tok vi en tur til Napa Valley, der vi besøkte flere vingårder. På et av stedene holdt et brudepar og brudepiker på å gjøre seg klare til fotoseanse. Jeg tok bilde i all hast.  Vingårdene lå idyllisk til. Kjøreturen ble avsluttet i Las Vegas. Her foregår som kjent mange vielser. En dag vi stod i hotellobbyen, kom en brud løpende, jeg tenkte hun skulle rekke vielsen.

Bilde i Napa Valley
tatt i all hast
Fin vingård

Bruden i Las Vegas
Kveld i Las Vegas


På kjøreturen i Sørvest- England i 2016, ble turen avsluttet med et par dager i Brighton. En fin by. En dag i lobbyen på Hilton hotell var en brud og brudepikene i gang med siste finpuss. En myndig dame fulgte med, jeg tenkte det var brudens mor. En kveld så vi en ung dame for løpende med skoene i hånden, hun hadde sikkert vært på utdrikkningslag. Men ikke tvil om at hun var en vordende brud.

Gatebilde i Brighton
Siste finpuss av brud
og brudepiker
Vordende brud

Avslutning i baren på
Hotell Hilton

 
Del to om et par dager.





 



  


 


 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar