lørdag 25. februar 2023

Første tur til Mallorca

På første turen til Mallorca var vi flere fra familien som skulle feriere der. Vi bodde i leilighet på El Arenal i to uker. Badestranda var stor, og vi var der en god del.

Fra El  Arenal

Bodde i leilighet her


Særlig vi foreldrene var på flere utflukter som da vi besøkte Valldemosa. Der skulle vi se klosteret der Chopin har bodd, og der skrev han Regndråpe-preludiet. Hagen der var ekstra fin.

Fin klosterhage

På samme turen besøkte vi en gammel gård som var bygd av Louis Salvador som var fra østerisk keiser-familie. Siste del mot gården kjørte vi i en esel-kjerre.

Artig å kjøre med esel

På gården var også et verksted der de laget forskjellig. Mens jeg ventet, laget de det lille begeret jeg har som suvenir fra turen. På gården som var 400 år gammel, fikk vi servert grillede pølser og sangria.

Utenfor verkstedet
Suveniren

Da vi var på turer på Mallorca så vi ofte  vannhjul, der var mange. En dag var vi alle på utflukt til Marineland og fikk se delfiner hoppe. 

Vannhjul
 

Delfiner i Marineland

En dag var bare vi foreldrene på by-rundtur i Palma. Vi så blant annet Belvedere-slottet fra 1300-tallet. 
Det var i eldre tid sommer-residens for kongefamilien.  Vi besøkte katedralen i Palma som er et flott bygg i gotisk stil. Det ble ferdig på 1600-tallet. 

Gamle Belvedere- slottet

 Utsikt mot Palma

Katedralen

En dag var noen av oss på utflukt til en grotte nær byen Porto Cristo. I grotten satt vi publikum på benker. I grotten var et vann og der kom en båt glidende med gruppen som spilte. Det var en spesiell opplevelse. 

Grotten
I Porto Cristo


Vi var på tilstelning der vi  også så folkedans, men var også mye på stranden der den yngste likte og bygge sandslott, og stas var det når de store søsken kunne være med på det. Vi hadde en kjekk tur til   Mallorca. 

Strandliv

Folkedans






Vi så folkedans



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar