torsdag 16. februar 2023

Programmet til nå denne uken

 Søndag var morsdag og da kom et par unge damer og drakk kaffe. De hadde med gaver, en hadde med lester hun hadde strikket, pluss en plante. Den andre hadde med både kvitvin, og honning som jeg bruker mye av. Vi hadde en hyggelig stund ved kaffebordet. Både Rune og Håvard ringte, og det satte jeg pris på.

Kaffebordet


Planten Hortensia


Utsikt fra balkongen søndag
mot kvelden

Mandag ettermiddag ble utsikten slik


 Været har skiftet fra snø og kulde til litt mildere, og snøen har sunket sammen. Men tirsdag ble det ganske tett skodde. 

Utsikt fra verandaen

Onsdag møttes noen av oss i Oslo. En julegave skulle utdeles. Vi var tre som fikk samme type gave. Vi skulle møte på Koloniale onsdag kveld på Bislett. Navnet har stedet fått fordi her var en kolonialhandel før. Kolonialen har ikke fått en Michelin- stjerne, men en "Kniv og gaffel" av Michelin guiden. Nå skulle vi spise et måltid her og teste stedet. Vi tre som fikk slik julegave møtte opp, og de to giverne var også til stede.

Inne på Kolonialen

Vi er i gang med maten, kveiten var meget god. Seinere kom hver sitt oste-fat med forskjellig typer ost. Det fulgte også med en liten skål honning å dyppe osten i, det likte jeg spesielt, for jeg liker svært godt honning. Vi hadde god vin til. Det ble en koselig stund på Kolonialen.

 God kveite


Oste-fat, flere gode oster

Da måltidet var over, gikk giverne hjem, vi andre gikk mot T- banen, men jeg stoppet der jeg liker
å ta bussen, det er enklest. Under ser vi utsiden på Kolonialen, den ligger i første etasje, det ser vi av alle lysene.

På utsiden


Nå pågår skiskyting -stafett i Oberstdorf i Tyskland. Jeg har sett noen av løpene. Vår norske vinner-skalle er Johannes Thingnes  Bøe. I dag tok han sin 5. strake gullmedalje. Det er helt utrolig å se den mannen rase av sted på ski.

 Her er gullgutten

 

Norge øverst så å si hver dag 








 

  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar