mandag 13. februar 2023

Noen avistegninger

 Overskriften til dette bildet var: Kjendiser kan lide på første klasse. Videre stod: Flere land vurderer forbud mot privatfly. Det er fornuftig. Noe er i gjære. Det er ikke utenkelig at DiCaprio & Co. i fremtiden må nedverdige seg til å reise på første klasse på et vanlig rutefly.

Tegningen


Denne tegningen viser ungdom som kaver med å lære seg mest mulig visdom. Det kan være slitsomt iblant. Overskriften var: Du kan mer enn du tror.

Slik så tegneren det


Overskriften til neste tegning var: Gjødsel til uro  spirer av optimisme. Videre stod: Også gjødsel- prisene kraftig opp.

Tegningen

Neste overskrift var: Hvordan skal kirken forholde seg til konservative? Spørsmålet avgjør bispevalget i vest. Jeg kan føye til at dette var altså før et bispevalg. Kanskje tegneren mente dette var kandidatene.

Slik ble tegningen

Neste tegning hadde denne overskriften: Joe Bidens ni liv. I teksten stod: Joe Bidens karriere er full av historier om slurv, feil og fusk. Men han har vært oppsiktsvekkende god til å sno seg unna og lande på beina.

Tegnerens løsning

 Overskriften til neste tegning stod: Meloni lader kanonen. Det er matkrig i Europa. Teksten sa videre: EU ønsker å innføre obligatorisk merking av mat. Nå kjemper Italia for parmaskinken, mens Norge slåss for røykelaksen.

Tegningen

Neste tegning hadde overskriften: Det var enklere da kong Olav tok trikken. Teksten fortalte: Alle er på fornavn med problemene: Harry, Charles, Elisabeth, Märtha Louise. Men det er institusjonen som rammes: Monarkiet.

Slik så tegneren dette

Så en skoletegning igjen. Overskriften til tegningen lød slik: Er det på tide å la ungdommen få starte senere på skolen?

Tegningen passer godt


Neste tegning gir triste tanker om det som dessverre foregår i Europa, Tegningen viser en liten pause. Teksten lyder slik: Og fred på Jorden. Videre står: Det finnes lyspunkter dette tunge året. Og noen drømmer i julesanger.

Tegningen

Overskriften til neste tegning er: Fluenes herrer. Videre står: Rebellene i Kongressen vil brenne ned huset for å redde det. Et annet sted ved i teksten står: I praksis er det en oppskrift på kaos. Og det er nettopp det utfallet mange av dem ønsker.

Tegneren så det slik

Neste tegning handler om utagerende ungdom. Overskriften er: I "utsatte områder" drukner nyansene. Videre står: Problemet er når oppførselen til noen få får definere synet på hele området.

Tegningen

Siste tegningen har teksten: Katolikker vil ikke ikke ønske seg to paver igjen. Videre står at: Den avgåtte Benedikt XVI var ikke enkel å hanskes med for pave Frans.

Tegneren så det slik



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar