torsdag 18. mai 2023

Fine maidager 2023

 Nå har vi hatt noen strålende maidager. Jeg starter først med første grillen denne våren. Været var fint, og vi møttes på Kolsås, det var samme dag som Grand Prix, men det vil jeg ikke nevne, for det ble en sørgelig forestilling. men vi koset oss først på terrassen, så spiste vi i stuen.

Det var flott vær


 Grill-sjefen i sving


Joni ruslet rundt på terrassen
Vi spiste inne

Om kvelden fin solnedgang


Så kom 17. mai med et flott vær. Solen skinte og våren var på det fineste, jeg syntes trærne var så fine at jeg måtte ta et foto. Så møttes vi flere på gangbroen der det er ypperlig og se når toget kommer. Der kom også noen russ.

Trea i fin vår-pynt

Så kom toget med korpset i spissen


Da de nærmet seg gangbroen, startet russen å kaste ned russekort, og prøvde de yngste å få tak i noen av kortene, dermed ble det uorden i toget. Men nå er dette nesten blitt en tradisjon, det blir ingen sure miner hos de voksne. Toget rusler videre forbi under gangbroen, så venter de til barna er på plass igjen. Dette er blitt et lite skuespill som  blir godtatt.

Så uorden i rekkene

Til slutt rusler toget videre, og vi går ned trappen og blir med i toget. Jeg så utrolig mange flotte bunader, mest på kvinner, men også en del menn. Underveis stoppet korpset å spilte ved gamlehjem og eldresenter. Jeg syntes korpset var flinke. Vi gikk i tog i en fin ramme i vårgrønt landskap.

Toget gikk videre og vi ble med


Korpset har stoppet for å spille


De stoppet flere steder, så marsjerte de videre


Nå gikk de til skoleplassen, men vi skulle i en privat 17.mai lunsj, så vi gikk dit. Et sted så jeg et svært dekorativt prydtre. Så framme ved en 17, mai-pyntet inngang, så videre inn i en stue i 17. mai-farger. 

Fint tre

Ved inngangen

Og 17. mai i stuen

Så ble det 17. mai-lunsj med mye godt. Etter lunsjen spaserte jeg hjem, for nå ble det noen timers pause til vi skulle møtes. Da ble det grillmat til middag.

17. mai-lunsj
Det ble også is og jordbær

Senere ble jeg hentet av de som skulle til videre feiring. Det var fortsatt strålende vær, så vi satt på
terrassen. Nå ble det også grill med tilbehør. Det ble en flott 17. mai-feiring i en ramme av grønt vår-landskap 

I solveggen


verandaen. Litt senere blåste det litt, så vi spiste inne. Nå ble det også grill med tilbehør. Det ble en fin  17. maifeiring i en ramme av grønt landskap, blå himmel, sol, og masse flagg.  

 Grill-sjefen i gang igjen

Snart klart for grillmat


 
  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar