mandag 17. juni 2013

Helgerur til Warszaw, juni 13, del 1

De to andre kom rett fra jobb og vi møttes på bussterminalen. Så flybussen til Rygge der Ryanair tok av ganske presis før sju. Flyturen gikk fint, man da vi skulle landa, reiste ei dame seg og åpnet bagasjehylla. Personalet som satt i setene sine ropte, men hun kjeftet på polsk tilbake. Da vi andre fikk gå ut av flyet, måtte den galne dama møte hos flykapteinen. Vi tok taxi til hotellet.

Hotell Westin

Målet med besøket var også å møte Henrik som studerer medisin i Warszawa. Nå ventet han i resepsjonen, og vi skyndte oss ned. Vi bestemte oss for å spise middag i gamlebyen. Ute var blitt mørkt, men været var fortsatt fint.

Bestått feires
av studenten

Vi bestemte oss for forskjellige retter, men jeg valgte Gulasjsuppe, den er fyldig og har en kjempe- god smak. Vi satt lenge og koset oss på uterestauranten. Men siden det var mørkt, ville jeg tilbake for å se den kjente gamlebyen når det er dag.

Gulasjsuppe er godt


Fredag morgen ruslet vi tre tilreisende et stykke for å finne et koselig frokoststed. Vi passerte porten til universitetet, og noen av studentene var tydeligvis ferdige, for de hadde på svarte kapper og de spesielle svarte luene. Plutselig kastet alle luene i været og en fotograf prøvde å få det med på bildet.

Porten inn til universitetsområdet


Vi ruslet videre og kom forbi flere i dyller, men til slutt bestemte vi oss. Under ser vi tre bilder som er glimt på vei til frokost.

Flere idyller


Fine blomster

Straks ved kafeen


Etterpå dro vi til gamlebyen. Et sjarmerende område. Ødelagt under krigen, men bygd opp igjen slik det var, Dette er en av de viktigste turistattraksjonene i den polske hovedstaden. På bildet under ser vi en del av den gamle muren som står  igjen.

I gamlebyen

Under kommer tre bilder fra den sjarmerende gamlebyen.  

Kongepalasset

Fin bebyggelse

Vi spiste middag i gamlebyen denne kvelden også. På bildet har jeg gått over gaten for å se hvordan restauranten var inne.

Ute på sondering


 I morgen kommer andre del.






  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar