lørdag 27. juli 2013

Sommerbesøk i Oslo, juli 13

Enda en nydelig, varm dag. Jeg og jentene tok bussen inn til Oslo, og der møtte vi yngstemann som kom fra jobb. Nå skulle vi spasere en litt uvant rute. Da vi spaserte gjennom Torggata stod dørene åpne inn til en butikk. Der måtte vi bare inn.

Yummie Heaven

Vi gikk videre og passerte et sted med mange store, fine solsikker. De var dekorative.

Solsikker

 
Turen gikk videre langs Akerselva og vi stoppet opp for å se på idyllen der restauranten Blå ligger. Fint innhyllet i en grønn eventyrskog som nesten lager en labyrint ved elva.

Blå til venstre

Litt lenger oppe måtte vi stoppe igjen for å studere veggene med veggmalerier. Her har gate-kunstnere fått utfolde seg.  
 
Veggmalerier

Vi la veien om Mathallen som er nyåpnet på Grunerløkka. Inne var masse ferske varer som fisk og kjøtt for å nevne noe. Her er også et mangfold av kafeer, restauranter og barer.

Ved Mathallen

 Vi spaserte videre og kom til en ganske bratt bakke som heter Telthusbakken. Her er godt bevarte og nå fredede trehus fra gamle dager i Oslo. Her kommer tre bilder som viser idyllene.

Fra Telthusbakken

Idyll

Fine blomster

Nå fortsatte vi helt til høgda ovenfor Telthusbakken. Her ligger nemlig Gamle Aker kirke. Det er den eldste stående bygning i Oslo. Den ligger for enden av Akersveien. Det er en steinkirke fra 1100- tallet.

Gammel kirke

 Mellom 1186 og reformasjonen var kirka eid av Nonneseter kloster. Kirken er blitt plyndret, og flere ganger skadet av brann. Kirka har vært restaurert både ute og inne flere ganger. Den var stengt så vi var ikke inn.

Gamle Aker kirke

 Nå spaserte vi ned til Alexander Kiellands Plass, for der skulle vi møte ei som kom fra jobb. Og nå gjorde det godt med iskald cola i varmen. Uteserveringen ligger i bakgrunnen på bildet.

Nå pause

 Så gikk vi alle sammen på privat besøk, og der var vi ventet for bordet stod ferdig dekket.

Snart middag

Etter middagen som var en nydelig indisk gryte, samt ris og grønn salat. Seinere ble det kaffe og is på balkongen. Vi var heldige, for Stephen som hadde seinvakt kom og hentet oss. En kjekk ettermiddag og kveld.

Kvelden snart over

  



   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar