søndag 28. juli 2013

Messi, den store fotballguden, juli13

Mitt store ønske var å få se Messi spille fotball, live. Har sett ham mange ganger på tv, men å se denne tryllekunstneren med ballen live, det var ønsket. For et par dager siden hadde en i familien fått tak i billetter, og vi to skulle på kamp.

Billetten

Lørdagen kom, og klokka 19.00 skulle kampen starte på Ullevål. Jeg satt spent og ventet på at vidunderet skulle entre banen, og der kom laget før kampstart for å myke opp før det braket løs.

Barcelona i oppvarming

Vålerenga gjorde seg klar de også, men jeg tenker de var bra nervøse, for nå skulle de møte et av de beste fotballagene i Europa. Men de måtte slå hodene sammen og gjøre det beste ut av det.

Vålerenga

Før kampen startet var det et minutts stillhet til minne om de omkomne i den store togkatastrofen i Spania. Så startet kampen, og bare Messi nærmet seg ballen var det vill jubel på tribunene, også der vi satt. Messi er litt av en spiller, flere år på rad er han kåret til verdens beste spiller.

Messi

På de første 16 minuttene hadde Messi to målgivende, han scoret et mål, og hadde skudd i stangen. Da må en si denne argentineren leverte varene.

Messi i aksjon

Publikum var helt ville og ropte på Messi, og sjøl om de skåret flere mål før pause var jubelen like høgrøstet, enda det var over hjemmelaget. Vi fikk opplyst at det var 20012 personer til stede for å se kampen.

Litt av publikum

Så startet andre omgang, men nå var Messi ute, han spilte ikke. Men han hadde vist seg fram og publikum hadde fått sett den store fotballstjernen. Det endte med 7- 0 over Vålerenga. Rekdal sa om Barcelona at det var vanvittig og formidabelt. Ingen tvil om at det er klasseforskjell.

Kjetil Rekdal

Jeg hadde fått sett Barcelona, og ikke minst Messi i aksjon. Han er verdens beste, bare Ronaldo er i nærheten, men han har ikke samme aura som Messi. Vi fikk sett noen av fintene hans også. Jeg var fornøyd. Bildet under er tatt i pausen.

På kamp

I det kampen var over, løp en mann inn på banen og flere politier etter i fullt firsprang. Da politiet nærmet seg, kastet han skjorten, kastet seg på magen og la hendene bak på ryggen så han var klar for handjern. Opptrinnet var svært morsomt og publikum brølte av latter, men bilde tok jeg ikke. Det var lange køer da vi kom ut, publikum tett i tett.

På vei hjem

Det hadde vært en opplevelse å se Barcelona i aksjon i kampen, der er flere stjerner en Messi, men det var han med nr. 10 på drakta som fikk vill jubel og trampeklapp. På slutten gjorde Vålerenga også en hederlig innsats, men Barcelona er Barcelona, og Messi er den store fotballguden. Her vil jeg avslutte med bildet som ble tatt av Barcelona før kampen startet.