torsdag 4. juli 2013

Første uken i juli, 13

Avsluttet juni med besøk på Kolsås. Det ble familietreff med middag, og røding om hva de forskjel-lige hadde av planer. En av familiene skulle på langhelg til London, og en annen by, for det var mye som skulle skje, også familiebesøk og party. En hadde ikke ferie enda, og to skulle ha sommerjobb.

På Kolsås

Så startet juli, og nå måtte det trimmes. Jeg synes det var flott å se at skibakken var uten snø. Takk og pris for at det er sommeren som står for døra. Sommeren har egentlig vart i en måned skal en følge kalenderen.

Ingen snø, heldigvis

 
Været har vært skiftende mellom overskyet, regn og sol. Iblant skikkelig fine dager. Blomstene i balkongkassa vokser og trives. Været passer sikkert for blomstene, og i år har jeg gitt dem gjødsel fra flaske blandet i vatn. Det har virket. 

Blomstene trives


Det har blitt spaserturer hver dag denne første uka i juli. Flere ganger har jeg passert nypebusker som blomstrer. De er fine. I min barndom kalte vi bærene for juper. Men på fint altså nyper. Men de er egentlig ikke bær, men det som kalles falsk frukt. Alt i middelalderen ble de brukt til mat. Nypen inneholder 5- 18 mg c- vitamin, det er 18 ganger mer enn i en appelsin.

Nyperose

Da reiser jeg på en ukestur og kommer igjen neste fredag. Dermed blir det stille på bloggen. Men alt om turen kommer med start lørdag 13. juli.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar