onsdag 7. desember 2016

Filmlegenden Joan Collins, del 1, desember 2016

Joan Collins

Joan Collins er britisk, født i London i 1933. Jeg har ikke funnet barnebilder av henne. Hun startet i filmbransjen i småroller, og debuterte i 1951 i filmen: Lady Godiva Rides Again.Det er en britisk komedie der hun hadde en liten rolle.

Collins debuterer
I 1952 spilte hun en liten rolle i filmen: I Belive in You. I TV slo hun gjennom i 1964 i den britiske krimserien: The Human Jungle.

Filmplakaten
Joan Collins i TV- serien

Joan Collins søster het Jackie Collins og var forfatterinne. Hun skrev boken. The Bitch som ble til film i 1979, og i den filmen spilte søsteren Joan Collins.

The Bitch 
Søstrene Collins

Men det store gjennombruddet kom på 1980- tallet da hun spilte i TV- serien: Dynastiet. Serien handler om et overklassemiljø i Denever, Colorado i USA. Oljemagnaten Blake Carringtons ekskone gjør livet surt for flere i familien. Joan Collins spiller ekskona Alexis.

Familien i Dynastiet
Blake med kone og ekskone


Denne såpeserien ble svært populær også i Norge, og gikk på NRK store deler av 1980- tallet. Joan Collins medvirket i serien fra 1981- 1989. Hun fikk tildelt Golden Globe i 1983 for rollen som Alexis. Hun fikk også tilnavnet: Supertispa.

Supertispa

I 1982 spilte hun også i filmen Nutcracker, et drama rundt tiden det var Den kalde krigen mellom Øst og Vest. her spiller hun en russisk ballerina.

Fra filmen

Joan Collins fikk etter hvert en stjerne på det berømte Walk of Fame i Hollywood. Hun var nå blitt en meget kjent filmstjerne.

Joan Collins

Hun har vært gift 5 ganger, og det krever en blogg alene. Den kommer i morgen. 
 
 

 
 

  




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar