onsdag 28. desember 2016

Julefeiring 2016, del 2

1. juledag ble familiemiddag hos meg for de som kunne komme. Jeg serverte stekt torsk med følge av en god hvit saus og annet tilbehør. Denne rettes kalles for Prinsefisk, og jeg garanterer at den smaker godt, særlig innimellom alle kjøttmiddagene i julen.

Middagsbordet klar

Til dessert ble det riskrem fulgt av rød saus, og Janis var selvsagt midt iblant resten av jestene.

Bare se

Senere ble det kaffe i stuen og litt kaker, men viktigst er praten rundt bordet, senere ble det å flytte tilbake til kjøkkenet, nå skulle det spilles spill.

Kaffetid

Kaker

Så spill

Etter en sen frokost var det ikke lenge før vi skulle tilbake til Kolsås.  Andre juledag er blitt en tradisjon der vi samles til middag for å spise av all julematen som er igjen fra julaften. På Kolsås fant Janis igjen en av lekene hun fikk i julegave. Det var et nydelig vær så langt i julen.

Frokost


Upåklagelig vær

Julegaven

Vi hadde hørt om flyulykken der det russiske militærflyet hadde styrtet i Svartehavet. Det hadde lettet fra en militær flyplass i Moskva, mellomlandet i Sotsji for å fylle drivstoff før det satte kurs mot Syria. Om bord var 64 medlemmer av det verdensberømte mannskoret fra Den Røde Armé. De skulle til Syria og underholde russiske soldater. Men til sammen 92 personer omkom. Flyet styrtet rett etter det hadde tatt av fra Sotsji. På mitt ønske ble nå opptak av dette koret funnet fram på tv og vi spilte noen sanger. Et fantastisk kor å høre på. En stemmeprakt uten like. Sørgelig at så mange av dem er borte. Ikke nok med det, men så døde plutselig George Michael, den kjente popsangeren, kun 53 år gammel. Jeg fant ikke bilder av det berømte russiske koret, så George Michael får representere de som er nevnt her. Vi spilte også musikk av ham, samt trøstet oss med kaffe og kaker.

George Michael

 
Trøstet oss ved kaffebordet 


Før middagen ble servert kom PC som hadde så mange vakter i julen. Nå ble det stas for Janis når alle var på plass. Restene fra julemiddagen smakte nesten enda bedre nå. Senere ble det igjen spill før kvelden ble avsluttet. 

Alle på plass

Nydelig middag

Siste del i morgen.
 


   



   




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar