tirsdag 20. desember 2016

På julekonsert, desember 2016

Torsdag i forrige uke var jeg oppe etter første del av influensaen, og kjente meg sterk nok til å ta imot en bursdagsgave som var først middag i Waldemars Hage, deretter julekonsert. I Waldemars Hage var alt klart til julehelgen. Det var fint pyntet både inne og ute.

Jul i stua

Middagsbordet klart

Etter en god middag tok et par av oss taxi til kirken, de andre spaserte. Men Janis kunne ikke bli med på julekonsert.

Janis måtte bli hjemme

Konserten skulle holdes i Trefoldighetskirken som sies å være Norges største med plass til 1200. Kirken er fra 1800- tallet. En mektig kirke både inne og ute.

Trefoldighetskirken

Det var to kor som sang sammen. Cordis Vokalis som er et damekor for ansatte fra Oslo Universitets sykehus, Ullevål. Det andre var Oslo Håndverker Sangforening. Her var Njål Sparbo solist.

Sangerne

Njål Sparbo

Mens jeg lyttet til sangen så jeg på den fin innredningen i kirkerommet. Altertavlen er malt av Adolph Tideman i 1868: Jesu dåp. Lysekronen er laget av Emanuel Wigeland.

Altertavlen

Lysekronen

Kirken var opplyst i farger som passet inn i konsertens gang, og korene sang strålende. En opplevelse å få være med på.

Kirkerommet i farger
Fin kirke

Pianisten Victor Berg

Damene i Cordis Vokalis

Det ble en flott konsert i en mektig kirke, og en alle tiders bursdagsgave. Så fort konserten var over tok jeg buss tilbake. Det hører med til historien at neste dag gikk jeg til sengs igjen. At jeg hadde følt med bedre var bare et blaff.

 Neste innlegg i morgen.





   




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar