søndag 12. november 2017

Om filmen Mord på Orientekspressen, november 2017

Filmen Mord på Orientekspressen er basert på en bok av den engelske krimforfatterinnen Agatha Christie (1890- 1976). Hun er verdensberømt og skrev rundt 80 kriminalbøker. Hun skapte blant annet figuren Hercule Poirot. Det er igjen laget film som er basert på den kanskje mest berømte krimboken som kom i 1934: Murder on the Orient Express.

Agatha Christie

I den nye versjonen av filmen om Mordet på Orientekspressen spiller mange kjente navn fra film verdenen. Handlingen er i grove trekk i hovedsak om 14 personer som reiser med Orientekspressen fra Istanbul til Calais i 1935. Der er også en kjent detektiv med, Hercule Poirot. Så skjer et mord på togturen.  

Kjente filmskuespillere

Jeg skal nevne kun noen få av de som spiller i filmen. Selveste Hercule Poirot spilles av Kenneth Branagh. Han er født i Nord- Irland i 1960, men flyttet med foreldrene til England da han var 9 år gammel. Branagh har hatt suksess både på teaterscenen og i film. Han har vært nominert til flere Oscar- priser.

Kenneth Branagh

Michelle Pfeiffer spiller rollen som Caroline Hubbard i filmen. Hun er født i California, USA i 1958. og har hatt en lang karriere i Hollywood. Hun er en av de best betalte skuespillerinnene i Hollywood. Michelle har vært Oscar- nominert 3 ganger.

Michelle Pfeiffer

Johnny Depp er en amerikansk skuespiller født i Kentucky i 1963. Han har spilt i en rekke filmer og er godt kjent i filmverdenen. I denne filmen spiller han Edward Ratchett.

Johnny Depp

I rollen som Mary spiller Daisy Ridley. Hun er en engelsk skuespiller født i 1992 i London. Daisy hadde først småroller i TV- serier, men fikk etter hvert større roller. Hun synger også.

Daisy Ridley

Denne filmen er mottatt med blandede kritikker. Noen mener det er for mye vist utenom toget, alt skal bare foregå der. Her er jeg litt uenig, for da de passerer i storslagent snølandskap er det en flott ramme når toget får problemer med snøen. Om det er i boken, eller om det er en ny vri kunstnerisk det er jeg ikke sikker på. Bildene under er fra filmen. På andre bildet ser vi Ratchett og sekretæren.

På toget

 Ratchett og sekretæren med mappen


Detektiven i snølandskap

Utenfor toget

Torsdag 9. november var fire av oss fra familien på førpremiere på filmen: Mord på Orient ekspressen. På Gimle kino i Oslo var rød løper og fakler ved inngangen. Vi fikk et glass champagne da vi kom.

Inngangen til Gimle kino

Vi fikk champagne

Inne i salen var en stor skjerm filmen ble vist på. Jeg har lest at noen har gitt filmen ned i terningkast 3 med kritikk av at en del av scenene i filmen foregår ute. Det skal kun foregå i toget. Jeg har ikke grunnlag for å ta del i den diskusjonen, men som vanlig kinogjenger er jeg mer enig med de som har gitt 4. Jeg vil gi filmen en god firer. Jeg har sikkert lest boken for lenge siden, men husker ikke detaljene. Men uansett likte jeg scenene i det dramatiske snølandskapet. En helt grei underholdning. Det er bare å gå og se filmen og døm selv. Personlig hører jeg sjelden og aldri på kritikerne, jeg går på filmer jeg selv velger ut, og vil personlig ha en mening.

Stort kinolerret på Gimle

    


 






 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar