onsdag 26. september 2018

Dronning Silvia av Sverige, september 2018

Jeg satt og studerte et bilde av dronning Silvia av Sverige og syntes hun var en vakker kvinne. Det var så lenge siden jeg hadde lest om henne, og tenkte at her må jeg friske opp kunnskapene.

Silvia, en flott dame
Staselig dronning

Silvia ble født i Heidelberg i Tyskland i desember 1943 som eneste datter til  den tyske forretnings mannen direktør Walter Sommerlath og hans brasilianske hustru Alice. Silvia hadde tre eldre brødre. Hun vokste opp i San Paulo i Brasil, men familien flyttet tilbake til Vest- Tyskland i 1957. Hun gikk først på privatskole, senere gymnas i Düsseldorf. Hun utdannet seg senere til tolk i München.

Ung Silvia

 Silvia arbeidet ved Argentinas konsulat i München. Hun traff den svenske kronprinsen under OL i München i 1972 da hun hjalp til der. Fire år senere forlovet de seg.

Silvia og kronprinsen
av Sverige


 I 1976 var det stort bryllup i Sverige, Kronprins Carl XIV Gustav giftet seg med den borgerlige Silvia Sommerlath i Storkyrkan i Stockholm. Et vakkert brudepar.

Brudeparet

Etter hvert kom barna. Først kom Victoria i 1977, så Carl Philip 1979, og til slutt Madeleine i 1982. Alle må man si er pene å se på, hvordan deres personligheter er, vet jeg lite om.

Victoria
Carl Philip
Madeleine

Kongeparet og barna

Dronning Silvia har gjort en god jobb for det svenske kongehuset, og hun er fortsatt en flott dame. Nå er barna gifte, har flyttet ut fra slottet og har egne barn. Hun drar også på årene, men representerer Sverige på en flott måte. Vi får ønske henne lykke til videre.

Kongeparet
Det kongelige slott i Stockholm

Dronning Silvia

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar