søndag 2. september 2018

Vårt kongepar har hatt gullbryllup, september 2018

Jeg synes det er på sin plass å nevne kong Harald V og dronning Sonja siden de har vært gift i 50 år. Men det var ikke lett for Harald og få sin Sonja. Hun var en attpåklatt, og hun vokste opp i Tuengen  Allé 1 B. Hun startet sin skolegang på frøknene Roll & Ihlens privatskole i 1944 . Skolen lå nær hennes hjem. På bildet under ser vi hennes mor Dagny og Sonja som da var i 7- årsalderen.

Mor og datter

Hun fikk etter hvert en god utdannelse både hjemme og i utlandet. Hun var også dyktig til å tegne og sy, det viser bildet av kjolen hun både tegnet og sydde selv. På bildet under er hun 17 år.

Selvlaget

Men det gikk lenge, hele 9 år før det var klart for forlovelse 19. mars i 1968. I årene de ventet møttes de iblant i Sonjas barndomshjem. Huset er flyttet til museum på Lillehammer, der settes det opp så folk kan se hvordan det så ut. Det er tross alt historie knyttet til dette hjemmet. Under ser vi paret utenfor hjemmet. Det ble møte på slottet, de forlovede hadde begge bare en av foreldrene som levde. Sonja hadde moren Dagny, Harald hadde faren kong Olav.

Forlovelsen godkjent
Nå offentlig
Nærmeste familie

Lykkelig par

Det ble bryllup samme år 29. august 1968. De ble viet i Oslo domkirke. Mange gjester tok del fra inn- og utland. Så ble det bryllupsreise. Dette fortjente de etter all ventingen. 

Endelig bryllup

Brudeparet

Brudebildet

Så kom barna. Først Märtha Louise i 1971, og Haakon Magnus i 1973. Etter hvert ble det fotoseanser, først da de ble døpt, så på Skaugum der kronprinsfamilien bodde.

Så kom barna


Småbarnsfamilie
Så med tenåringer

Kronprinsparet ble etter hvert konge og dronning, utrolig at nå er begge over 80 år, og har i august 2018 feiret at de har vært gift i 50 år. De feiret gullbryllupet med nærmeste familie. Vi må være enige om at kongepar har gjort en god jobb for Norge, og ønsker dem flere gode år sammen.

Har gjort en god
jobb for Norge
 Flott kongepar





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar