torsdag 6. september 2018

På kunstutstilling, september 2018

I går var vi to fra familien på kunstutstilling på Kunstverket Galleri i Kirkegata 5 i Kvadraturen. Her er Nordens største utvalg av samtidens grafikk, og presenterer arbeider på papir. De presenterer nesten 400 nasjonale og internasjonale kunstnere. Vi gikk inn og begynte å gå rundt i første rommet og så på kunstverkene. Blikkfanget straks var det store bildet som het Norwegian Muskox, en litografi laget av Sverre Malling.

Flott bilde

Neste bilde var nr. VI av en serie som het: Smertens vei. Den var laget av Arne Bendik Sjur. Av teknikk stod der: Koldnål, håndkolorert. Bildet viste en flokk mennesker.


Fra Smertens vei


Dette brukte kunstneren


Grafikk er en fellesbetegnelse for alle reproduksjonsmåter av skrift og tegning. I snevrere betydning billedtrykk på papir laget ved hjelp av en trykkplate, der man for hånd gjør bruk av forskjellige trykkplater. Neste bilde heter Påfugl, og er laget av Sverre Malling. Om bildet står: Peacock med trykkeplate. Etsing.

Påfugl


Her hang også fotografi av da de hadde besøk av dronning Sonja. Som vi vet er hun kunstinteressert, og driver litt i faget selv også.

Bildet med Sonja

Nå gikk vi en trapp ned, der var også et rom med kunstverk. Blant annet så jeg to båter, bildet lignet på et asiatisk motiv. Det er laget av Roj Friberg, som tittel står: U. T, det er et litografi.

Båter

Til trykk av bilder kan man bruke metall, tre, linoleum, eller stein, og bildet kan lages om igjen ved å bruke samme trykkeplate. De neste to bildene virket som de hørte til en serie laget av Roj Friberg. Det ene het Spöksonaten II, det andre het Spöksonaten  VI. Det tredje bildet het Spöksonaten X. Alle de tre bildene er litografier.

Spöksonaten II

Spöksonaten VI
Spöksonaten X


Vi så også et bilde laget av Sverre Malling som het: A Pipers Call.  Det er et litografi. Vi gikk rundt og så på flere andre bilder, men jeg tar med bare noen her.

Blomsterbukett

Vi gikk opp fra underetasjen, og før vi gikk ut så vi på avisartikler som sikkert var skrevet om kunstgalleriet og kunstnerne. Jeg bare registrerte det, men gav meg ikke tid til å lese. Jeg var fornøyd med å se utstillingen. Det var interessant å se, vanligvis er det maleriutstillinger vi ser. Janis var også med.

Utenfor utstillingslokalet

Janis var med

Det var flott vær i Oslo og så mildt at vi kunne sitte ute. Vi satte oss på Celsius og nøt siste rest av sommeren.

Vi nyter sensommeren

Litt senere kom PC, da ble det mat og få, og da ble det tid for en hvil i sola. Jeg skulle ta en tidlig buss og ruslet opp Karl Johan der folk koset seg i det fine været. Et sted var det ganske stor samling med motorsykler, det var nok et treff et sted. Det ble noen hyggelig timer i Oslo.

Mat å få
Middagshvil

Fint på Karl Johan
Motorsykkeltreff

     

     


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar