søndag 9. september 2018

Høsten er her, september 2018

Vi har startet på årets første høstmåned. Jeg avrundet sommeren med matvandring i Oslo. Det var lørdag 25. august. Samme kveld tok jeg bilde av månen, det var fullmåne dagen etter, men tenkte det er ikke godt å si hvordan været var neste kveld. Det var bra, for da var det overskyet.

God pølse
 Nesten fullmåne

Da jeg en dag gikk til butikken og var på hjemvei, så jeg nærmere på en hengebjørk. En god del av de grønne løvet var blitt gult. Jeg ble litt forundret enda vi var på treskelen til høsten.    

Gule alt nå?

Fredagene går jeg på vekta om morgen. Til min gru så jeg at et halvt kilo til var kommet på, pluss det kiloet jeg hadde fått på i ferien. Her var gode råd dyre. Dermed ble jeg streng ved neste lunsj, kun en stekt fiskeburger og grønnsaker.

Mager lunsj

Nå måtte jeg trimme også, og søndag la jeg i vei på trimturen som ville ta en time. Det var fint vær og en god del folk ute. Da jeg hadde passert Bryn kirke, så jeg en nypebusk proppfull av modne nyper. Jeg hadde først tenkt å smake en, men tenkte at kanskje hadde noen slått lens her i nattens mulm og mørke.

Nypebusk


Jeg gikk litt til, men tok til venstre mot Bryn barneskole og gikk forbi den. Da kom en fin katt spaserende og jeg snakket til den. Da la den seg ned og trodde sikkert jeg ville klø den, men jeg gjorde ikke det. Da reiste den seg fornærmet og gikk raskt videre.

Katten la seg ned

Fornærmet gikk den

Jeg gikk opp gangbroen og svinget mot venstre igjen i retning Bryn kirke. Da passerte en person i det jeg kaller liggesykkel. Jeg synes det ser travelt ut å halvveis ligge å sykle, men kanskje det er personer som trenger det.

Spesiell sykkel

En dag fikk jeg besøk av to damer som har sagt fra om at de ikke skal ha kaker, ikke skal de ha is, ikke skal de ha søtt. Da er det bare å sette fram kaffe, noen brødskiver, pluss salat, og la det det stå til.  

Forsiktig servering


Tirsdag spilte vårt damelag i fotball mot Nederland, og sannelig vant de. Husk at Nederland er et godt lag. Nå går våre damer til VM i Frankrike neste år. Det er en flott prestasjon.

Damene våre vant
Gikk til VM

Onsdag var jeg på utstilling i Oslo og så grafikk. Det var interessant, for det er sjelden jeg ser slik type kunstverk. Utstillingen var på Kunst Verket.    

Fra ene rommet

Jeg så fotballkampen mellom Norges A-lag som spilte mot Kypros på Ullevål, men jeg så det i TV. Guttene våre spilte godt denne dagen og vant med 2- 0. Kapteinen Stefan Johansen skåret begge mål. Nå er det ikke treningskamper lenger, nå heter det Nations League, dermed teller alle kamper, og alt gir poeng, da blir det også mer spennende. Våre gutter gjorde en god start på veien mot neste EM.

Det går framover

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar