tirsdag 18. september 2018

Turer til USA del 4, september 2018

Tur nr. 7 gikk til New York, vi var fem i reisefølget som skulle bruke en uke i juni 2014 til å se nærmere på New York. Det var mitt sjuende besøk i byen, Håvard hadde bodd der i flere år, men for to var det første besøk i New York. Nå hadde vi en som kjente byen og kunne være guide for oss andre. Vi dro til Central Park, der så vi minneplaten over John Lennon som ble skutt ikke langt fra parken.

Ved minneplaten

 På Times Square

Vi var med på så mye denne uken at jeg må bare ta med en smakebit. Vi besøkte minnestedet over der Tvillingtårnene stod, og jeg tenkte på den gangen vi satt oppi et av tårnene og spiste lunsj. Innimellom måtte vi ta pauser og slappe av.

Minnestedet
Pause

Vi var i West Chelsea som nå også er senter for samtidskunst, der var mye interessant å se. Blant annet var vi innom utstillingen til en av de mest kjente koreansk kunstnere, Im Goonos. Noen av oss var på Broadway og så Chicago. Og vi så solnedgangen over New York fra taket på Rockefeller Center.

Sammen med 
Im Goonos
Ny pause
På Broadway
Solnedgang over
New York

Mitt åttende besøk i USA var sommeren 2015. Da var mange i familien med på kjøretur i Sør- Statene. Det ble en fantastisk opplevelse, vi så mye og opplevde mye. Her må jeg kun ta med noen eksempel. Vi startet turen i New Orleans der vi var et par dager. Her var vi også på båttur på Mississippi.

Fra Jackson Square
Tur på Mississippi 

  

I Memphis besøkte vi hjemmet til Elvis Presley. Vi så området, var inne i huset, og så museet med mange av hans eiendeler som plater, gitarer og kostymer, pluss vi så graven hans i minnelunden i hagen.
  
Graceland


 En av gitarene til
Elvis
Elvis grav

Johnny Cash

Hedda danser 
linedans

Etter hvert kjørte vi oppover mot Nasjonalparken som ligger både i Tennessee og North Carolina. På toppen så vi bort mot Smoky Mountain. Turen ble avsluttet i Orlando. 

På toppen
  

Smoky Mountain
Badeliv i 
Orlando

Avslutning

Mitt niende og siste besøk i USA var i sommer nå i 2018. Da kjørte vi i Texas. Det ble også en opplevelse, og vi var flere fra familien som dro. Vi startet  i Dallas og besøkte selvsagt der John F. Kennedy ble skutt. Vi så mye av Texas, men tar med kun noen få bilder, for jeg har nettopp skrevet om det. Samlet har jeg altså besøkt USA 9 ganger, og har selvsagt mange gode minner derfra, pluss lært mye om det store landet.

Fra Dallas. Her ble
presidenten skutt
 Her stod morderen

Fra Fort Worth
I Amarillo
Art Farm

Fra Luckenbach
Frederiksburg

Flaggermusene
under brua i Austin
Fra Houston
Space Center
River Walk
San Antonio
Fra Galveston


  


  
     

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar