onsdag 12. september 2018

På kino, september 2018

Mandag var jeg til Sandvika på kino og så den norske filmen Skjelvet. Det er egentlig en oppfølging av filmen Bølgen som også er en katastrofefilm. Katastrofer man vet vil komme, men vet ikke når. De som hadde hovedrollene i filmen Bølgen spiller også her. Geologen Kristian er også viktig her i Skjelvet. Han spilles av Kristoffer Joner født i 1972 i Stavanger, og er en dyktig og kjent norsk skuespiller.

Kristoffer Joner
Kristian

 Ane Dahl Torp spilte Idun, fru Joner i Bølgen, det gjør hun også i Skjelvet. Hun er en svært dyktig skuespillerinne. Ane er født i Bærum i 1975, og er utdannet ved Statens Teaterhøgskole. Hun har spilt i flere store roller både i film og TV- serier. Jeg kan nevne TV- serien Heimebane.

Ane Dahl Torp
Idun

  Sønnen deres i filmen spilles av Jonas Hoff Oftebro født i 1996 i Oslo.  Han er norsk skuespiller, også spilt i TV- serier og film. I filmen Skjelvet er sønnen i familien, Sondre, nå student ved Universitetet i Oslo.

Jonas Hoff Oftebro
Sondre

Datteren i familien spilles av Edit Haagensrud- Sande, henne vet jeg lite om, men spiller sin rolle som datteren Julia, meget godt i Skjelvet. Nå er hun i filmen ballettdanser ved Operaen. Bildet under er fra filmen Skjelvet.

Edit Haagensrud- Sande
Julia

 Kathrine Johansen spiller i rollen som Marit. Hun er fra Nøtterøy, født i 1989, og er utdannet ved Teaterhøgskolen. Hun har spilt i flere teaterstykker. I filmen Skjelvet spiller hun datteren til en eldre geolog.  

Kathrine Johansen
Marit


Før jeg gikk inn på kinoen i Sandvika tok jeg bilde av filmplakaten. Det jeg visste om handlingen i filmen nå, var at det var brudd mellom foreldrene, Idun og de to barna bodde nå i Oslo, mens geologen Kristian fortsatt bodde på Vestlandet der filmen Bølgen var spilt inn, og der man vet dette vil skje en gang, en kjempebølge truer en bygd på Vestlandet.

Plakaten

Bakgrunnen for filmen er reelle. I 1904 kom et kraftig jordskjelv i Oslo, styrken var 5,4 på Richters skala. Det ble store skader, men ingen mistet livet. Undersøkelser viser at faren for et større skjelv er reell. Ofte vises bevegelser i grunnen i og rundt Oslo. Jordskjelvet vil komme, men man vet ikke når.
Dette er fakta slik det var fakta om bakgrunnen for filme Bølgen. Geologen Kristian som har vært svært deprimert etter bruddet med Idun, får nå vite hva den plutselig avdøde geologen i Oslo har arbeidet med, drar til Oslo og oppsøker geologens datter Marit. Han gjenforenes med Idun, men vet at jordskjelvet vil komme når som helst. Så starter rystelsene.

Fæle scener

Idun jobber nå på hotell Plaza, høyt oppe i øverste etasjene. Kristian får Marit til å kjøre rundt for å få tak i Idun, datteren Julia, og sønnen Sondre som er på Universitetet.

Kristian i filmen

Dette er en svært spennende film og dyktig laget. Regien er ved John A. Andersen. jeg fatter ikke hvordan de har fått scenene så naturtro. Jeg forstår at det er 15 års aldersgrense.

Spennende film


En svært godt laget katastrofefilm. De som har laget den synes jeg er svært dyktige både foran og bak kamera, samt alle involverte. Alle de aviser jeg har lest om filmen har gitt fem i terningkast, det er jeg helt enig i.

Skremmende, men god film

 
 
         

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar