fredag 15. februar 2019

Turer til spanske øyer, del 1, februar 2019

Den første spanske øya vi besøkte var Gran Canaria. Kanariøyene er en øygruppe som ligger i Atlanterhavet utenfor Afrikas nordvestlige kyst. Det var kun den yngste som var med på ferie. Vi bodde i området Playa del Inglés. Stranda der var stor, og den ble selvsagt benyttet.

Stranda

Vi var på flere utflukter, en gang til Palmitosparken, der var som navnet viser til også mange palmer. 
Siste stykke var opp en bakke, da streiket bussen. Det kom et puff, så var det stopp, vi gikk siste stykket opp til parken. Her var flere idyller, som vann og fugler.

I Palmitosparken
Også idyller

Vi var der i to uker, været var strålende, men ofte svært varmt midt på dagen når solen stekte. Vi var også på noen kveldsturer. Ellers ruslet vi rundt i området og satt på kafé og så på livet.

På kveldstur
På kafé

Største byen på Gran Canaria er Las Palmas, og dit var vi en dag, Dette var vår første tur til Kanariøyene. Det var dager med høg varme, men samlet en fin tur.

Pause i Las Palmas

Neste spanske øy ble Mallorca i 1981. Mallorca hører til Balearene som ligger i Middelhavet like utenfor Spania. Denne gangen var flere fra familien med. Vi bodde i El Areal.

El Areal

 Det ble mye strandliv, men også en del utflukter. Vi besøkte blant annet Marineland og så delfiner i aksjon. Vi foreldrene var en dag på tur til klosteret i Valdemosa der Chopin hadde bodd en stund. På denne turen besøkte vi også en gammel bondegård. Siste biten dit dro vi i eselkjerre.

Den yngste og
storebror
I Marineland

 Fra Valdemosa
Med eselkjerre

En dag var noen av oss på konsert i en grotte ved byen Porto Cristo. Etter konserten spaserte vi en tur i byen. Vi var også ute og hadde det artig en kveld.

I Porto Cristo
Artig kveld

Det ble en ferie til på Mallorca. I 1999 reiste enda flere fra familien på ferie dit, men denne gangen bodde vi i Alcudia. Vi bodde i leiligheter på rekke og rad. På bildet under har vi fått besøk på vår balkong. Søskenbarna er nesten klar til å gå ut på byen og spise middag. Fra høyre Therese, så Andreas, til venstre Henrik. 

På balkongen

Vi var på flere utflukter også denne gangen. Også nå til Marineland, og til Palma som er største byen på Mallorca. Bildet under er tatt i Palma med den kjente katedralen i bakgrunnen.

Fra Palma

Det ble mye badeliv og soling ved bassenget. Ofte ut på ettermiddagen ble det full musikk så barna fikk danse. På andre bildet under ser vi Therese i gul topp, samt etter henne en ukjent, så Henrik i Bar overkropp. Vi hadde en hyggelig ferie.

Kos ved bassenget

Barnedisco

    
Del 2 søndag.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar