mandag 18. mai 2020

17. mai 2020

Det ble en spesiell feiring av grunnlovsdagen i år, Norges nasjonaldag som var i går. Været var først på dagen skyet, men etter hvert kom solen fram. Etter å ha satt ut et par flagg på verandaen, spaserte jeg bort til familien der vi først skulle møtes. I år var det forbudt å gå i vanlig 17. maitog, grunnet coronaviruset var det ikke tilrådelig å samles i folkemengde. På vei til møtestedet så jeg mange norske flagg, folk hadde pyntet i hagene sine også.

Først ut med flagg
 Flagg ved husene
Her møttes vi

Som nevnt skulle vi ikke gå i tog, men vi gikk dit vi visste et korps skulle komme forbi.  De skulle stoppet her og der for å spille. Da de fortsatte, fulgte vi med et stykke, men holdt den gjeldende avstanden. Det var mange i norske bunader, men forskjellige etter hvor i landet de kom fra.

Korpset har stanset
Så videre
Her kommer de
Mange i bunad
Vi fulgte etter

Etter en stund gikk vi tilbake, og ruslet gjennom nabolaget som jeg aldri før har sett så fint pyntet en 17. mai. Det var flagg, blomster og sløyfer i nasjonalfargene, til og med lyktestolper var pyntet. Det var en fryd å se.


Etter en stund gikk
vi tilbake

Fint pyntet
Til og med lyktestolpene
var pyntet

  Nå skulle vi drikke kaffe der vi først møttes denne dagen, og kom inn i et 17. maipyntet hus. Så ble det servert fire sorter is, jordbær og fløte, kaker og kaffe. 

17. maihjørnet
Kaffebordet

Så ble tv satt på, vi så kongeparet og resten av familien komme ut på slottsbalkongen. Slottsplassen var stengt for publikum, men kongens garde stod klar. I år var det ikke barnetog, men representanter med sine skolefaner var på plass. Senere kjørte kongeparet og kronprinsparet i åpne biler gjennom Oslos gater. Rundt klokken 13.00 skulle hele Norges befolkning synge nasjonalsangen: Ja, vi elsker dette landet. Og vi sang med i stuen vi var.

Kongeparet
Kongens garde var på plass

Da alt dette var over, fikk jeg med den yngste i huset, hun var russ dette året, og vi tok bilde ute i hagen. Der hadde de revet vekk gamle trær, og nå anlagt et stilig sted langs hagegjæret. Men nå dro vi gjestene hjem hver til oss, det ble en pause til ut på ettermiddagen.

Årets russ
Fint i hagen

Ut på ettermiddagen dro vi til Kolsås, der skulle grilles, men vi spiste inne i stuen. På bordet stod lys i rødt, hvitt og blått og lyste. Jeg glemte helt å ta bilde av grillsjefen Stephen som stod ute og grillet. En liten, nydelig prinsesse var også til stede, men foreldrene har lagt ned forbud mot bilder av henne offentlig. Det holder jeg selvsagt, men jeg kan si hun er snart 1 år, og det er tett før hun går. Synd dere ikke får se hvor søt hun er. Samlet ble det en annerledes, men en svært hyggelig 17. mai.

To har satt seg ved bordet, 
maten er på vei
En spesiell 17. mai, og
en artig kveld





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar