mandag 25. mai 2020

Snart ferdig med mai 2020

Nå er det kun en uke igjen av tredje vårmåned. Det er blitt litt enklere med koronatiltakene, vi kan være flere sammen, og bevege oss mer ute blant andre. Været har vært ganske bra, men en dag i forrige uke kom en haglbyge, og en kort stund var det en tanke hvitt ute på balkongen.

Litt hvitt av haglbyge

Etter hvert så jeg ute i naturen at det kom mer og mer gule løvetann langs veikantene for eksempel. Jeg synes de pynter fint opp, men husker kampen med å holde dem borte fra plenen i hagen da jeg bodde på Sunnmøre. Særlig skulle plenen være grønn og strøken før 17. mai. Nå lyser de her gule og fine.

Før en pest og plage

  17.mai ble feiret på begrenset vis, men det ble mer feiring enn jeg først hadde trodd. Det skumle viruset gjorde at vi måtte være forsiktige, men det ble litt tog og samling med god avstand likevel.
Blomstringen er i full gang, en dag jeg kom fra butikken tok jeg bilde av hvite blomster her i nærområdet.

Det ble musikk
Fine, hvite blomster

Helgetorsdag var jeg inn til Oslo en tur, det var ca. to måneder siden sist. Jeg tok buss, det var også lenge siden sist. Jeg møtte en fra familien ved bussterminalen i Oslo, og vi spaserte over brua som går over jernbanesporene mellom Grønland og Bjørvika. Den kalles Akrobaten.

På brua Akrobaten


Vi kom til plassen foran det nye Munch- museet, den blir kalt for Stasjonsallmenningen, Foren er laget til med mange små fontener som skyter opp vann med små, og iblant høye stråler.

Små fontener, Munch-
museet i bakgrunnen

I området møtte vi lille Joni som var ute og ble luftet. Dessverre døde Janis rett før jul, men de hadde  kjøpt en ny valp som nå er 4,5 måned. Hun er av samme rase som Janis, men er lysere i pelsen, og har en liten halestump. Det var første gang jeg så Joni, en søt hund.

Med lille Joni

I området her var fine tulipaner i fullt flor. Nå gikk vi over brua som går over utløpet av Akerselva, den blir kalt Odas bru. På sidene av brua ser det ut som knust glass, men det skal være slik. Herfra så vi Munchmuseet i bakgrunnen.

Fine tulipaner
Odas bru

 På spaserturen videre så vi Christian Radich fortøyd ved "Sukkerbiten", i bakgrunnen ser vi Sørenga. Fra Operaen så vi bort til det nye Deichmanske bibliotek, men der står en del arbeid igjen.

Christian Radich 
Det nye biblioteket

Nå tok vi en pause på en uteservering, og det smakte med en frisk juice. Der var en del folk, men bordene stod et stykke fra hverandre som reglene i denne tiden krever. Vi gikk videre mot Karl Johan, hele veien var satt opp krukker med blomster i blåtoner, det pyntet opp.

Fine blomster

Vi gikk videre oppover i retning Stortinget, det var ikke så mye folk i gatene som det bruker. Jeg hadde bestemt meg for å dra hjem på bussen rundt klokken 17.00, men vi hadde tid til en pause nær Stortinget. Været hadde vært bra, men nå ble det en litt kjølig trekk. Men her ble det årets første "utepils", men jeg drikker ikke øl, så det ble et glass hvitvin. Det ble en fin liten søndagstur til Oslo, etter å ha sittet hjemme mens viruset svirret ute både her og der. 

Ruslet opp Karl Johan

Pause før hjemtur

Lørdag så jeg det plutselig samlet seg mørke og truende skyer ute. Jeg tenkte at dette er tordenskyer. Litt etter kom første lynene, og det kom tordenbrak. Det fortsatte en stund, men varte ikke så lenge. Rett etterpå kom en regnbyge. Men det har meldt fint vær og varmere i denne uken. Det er bra, så får vi se hva som skjer i uken som kommer.

Tordenskyer på lørdag



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar