tirsdag 2. juni 2020

Pinsen i 2020

Vi hadde et fantastisk vær i pinsen. I går for eksempel på andre pinsedag, var det over 26 pluss. Heldigvis var det nå lov å møtes flere, vi hadde i ukesvis kun møttes sammen alle og pratet på skype. Men nå kunne vi samles i pinsen, men fulgte alle regler. Lørdag som var pinseaften gikk jeg tur i det flotte været, og så da at i de fleste hager var syrinene sprunget ut, mest i lilla og i hvitt.

Syriner i hvitt
Lys lilla syrin

Søndag på første pinsedag, skulle de som kunne i familien komme til kaffe. Det var sommer ute, så vi kunne sitte på balkongen, selvsagt under markisen. Men det var for varmt å la maten stå ute, den satte jeg på et bord i stuen, så kunne man gå inn og forsyne seg. Jeg hadde fått ordnet balkongkassen og plantet blomster, dette året i en lilla tone.

Fått fikset balkongkassen
Andre veien
Kakebordet i stuen

Det var hyggelig å kunne møtes igjen, det var bare noen som kunne komme, men det var greit og åpne opp forsiktig. Været hadde gått direkte over i sommer, etter varmen å dømme.

Varmt på balkongen

Senere, etter kaffen var unnagjort, skulle vi bort til dem av familien som bodde nærmest. Der skulle vi grille. De hadde alt dratt, men vi tre andre spaserte dit, det er ca. 10 minutter å gå. Det ble en varm, fin kveld, men såpass varmt at vi spiste i stuen. Det ble en koselig første pinsedag.

Grillet ute
Spiste inne

I går på andre pinsedag var det også varmt sommervær, og da gikk vi over på juni som er første sommermåned. Den dagen hadde alle private planer, jeg hadde kun tenkt å slappe av. Men jeg gikk en tur ut på ettermiddagen, måleren viste 27 grader. Det ble varmt å spasere, men jeg tok det med ro og tok pauser i skyggen under trær. Igjen måtte jeg beundre de fine syrinene, og flere steder de små, blå blomstene på marken.

Syriner
Søte blomster
 
Da jeg passerte Bryn kirke, så jeg tårnet var nesten helt i skyggen av et tre fullt av hvite blomster. Jeg tenkte at det var hegg, men var ikke sikker, derfor undersøkte jeg saken da jeg kom hjem etter den varme, men fine trimturen. Men jeg hadde rett, jeg så bilder som viste hegg. Det er et løvtre som er vanlig over store deler av Norge, og har hvite blomster tett sammen. Senere så jeg på NRK 1, en serie jeg liker godt: Et sted å høre til. Den serien synes jeg er kjempebra. Det ble en varm, men hyggelig pinsehelg.

Kirketårnet pyntet
med hegg







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar