torsdag 28. januar 2021

Avistegninger, januar 2021, del 1

 Jeg har ofte fått meg en god latter av tegninger i aviser. De illustrerer ofte ledere eller kronikker i avisene. Alle tegningene her er tatt fra Aftenposten. De som tegner er svært flinke, det er lett å se hvem de tegner. Særlig er det politikere som jeg tror ikke tar det så høytidelig, da hadde de aldri kunnet være så mye framme i alle media. Den første tegningen handler om nabokrangel, og er fra juli 2020. Den har tittelen: 

Hekketid for sure naboer.


.

Statsminister Erna Solberg er ofte tegnet, men jeg tror hun ikke bryr seg særlig om det. Er en i slike stillinger kan en ikke ta seg nær av en avistegning. Tegningen her er ved en tekst som sier at hun har stor tillit hos det norske folk.  På tegningen står: Håper ikke Sindre blir sjalu.

Hele 50- 69 %


 Neste tegning var til en kommentar fra juni 2020, og handler om de norske jordbærene som er kommet, og om hvem AP, SP, og SV vil sende ut i jordbæråkrene.

Om jordbær


Så en tegning som følger med om britisk politikk, da det stod i avisen i juli 2020. Tegningen minner i alle fall meg om Churchill,  men sitatet som stod ved bildet, var mye omskrevet, men det var sikkert meningen. Den stod i avisen i juli 2020. Teksten var: Sjelden har så få løyet så mye for så mange.

  Tegningen


Neste tegning er fra juni 2020, og illustrerer en kommentar om: Svart farvel med blå kronprins. Han sa: De fleste kronprinser blir aldri konger, sa sosialministeren.

På farten ut



Første bilde illustrerer hvor viktig det er med redningsvest når en er i båt ute på sjøen. Det stod i avisen i juni 2020. Det andre bildet er fra august 2020 og illustrerer en tekst om da koronasmitten tok seg opp igjen, og blant annet fikk ungdom refs for å feste.
  

Om redningsvest på sjøen

Ungdom fikk refs


Første bildet er fra juli 2020, og illustrerer hvordan det er å styre med flere partier. Det andre bildet illustrerte en leder i Aftenposten i juni 2020, og handlet om hvem SP ville ha samarbeid med.

Her tenkes det

Samarbeid med hvem? Teksten er:
Gjerne to, men ikke småen.

Første bildet er fra september 2020, og handler om forsvarsbudsjettet uten nok penger. Det andre bildet er fra november 2020, og forteller at Jens Stoltenberg hadde talt mot utbygging av vindkraft på en regjeringskonferanse i 2015.

Først om brutte løfter
i forsvaret
Hva var det jeg sa,
Tatt av vinden


Første bildet er om de med gule vester som protesterte mot det meste i Paris, og viser Eiffeltårnet i skvis. Bildet er fra desember 2020. Andre bilde er fra august 2020, da det skulle velges leder i Venstre.

Protester i Paris

Ny sjef i V

Første bildet er fra oktober 2020. Da holdt kronprinsen trontalen, for kong Harald var syk. Andre bildet er fra august i 2020. tegningen var til teksten: Erna rir på sparegrisen, og gjaldt bruken av oljepenger.

Kronprinsen holder talen,
kongen var syk


 Koronaen koster mye






 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar