fredag 22. januar 2021

Hverdagslivet går sin gang, januar 2021

 Nå har vi kun vel en uke igjen av januar i 2021. Med denne skumle pandemien er det ikke mange sprell man kan gjøre. Men søndag 10.januar hadde jeg et par damer som kom til lunsj. En liten avbrekk i denne merkelige tiden.

Klar med lunsj


Været har som vanlig vært skiftende, men mandag 11. januar kom mer snø. Men etter dager med snø, ble det torsdagen bra, og det ble en fin torsdagskveld.

Mandagen mer snø


Torsdagskvelden ble fin

Jeg har fulgt med på VM for håndball herrer som går i Egypt. Våre gutter tapte første kampen, men har vunnet alle sine kamper etter det. Kampene blir vist på TV 3. Siste kampen var mot Portugal som de slo med ett mål, 29- 28, men det holdt. Da ble det seiersdans på håndballguttene.

Beste spiller da de slo
Østerrike
Seiersdans da de
slø Portugal

Blid trener

Nå har USA fått sin 46. president, Joe Biden. Jeg fulgte innsettelsesseremonien i TV. Det ble en forkortet seremoni grunnet koronapandemien som herjer kraftig i USA. De som deltok var alle i masker, unntatt når de skulle tale eller underholde. Showet ble ledet av skuespilleren Tom Hanks. Da alle var på plass, kom Lady Gaga skridende i litt av en kjole, hun sang nasjonalsangen.

Lady Gaga kom skridende
Hun sang nasjonalsangen

Først avla den kvinnelige visepresidenten eden, en farget kvinne for første gang i historien, Kamala Harris, utdannet advokat, og hennes ektemann er også advokat. En pen og stilig dame.

Visepresidenten 
avlegger eden

Det var stort oppbud av soldater, 25 000 var parat i tilfelle det kom til opptøyer, men alt gikk rolig for seg. Seremonien foregikk ved Kongressbygningen i Washington.

Mange soldater

Staselig tillaget
Her foregikk det

Så avla Joe Biden sin presidented. Hans frue holdt en gammel Bibel som har vært i familiens eie fra 1893. Senere holdt presidenten tale, en meget god tale der han manet amerikanerne til å stå sammen, og måtte respektere hverandre. Det ble også mer underholdning. Blant andre sang westernstjernen Gardt
Brooks. Den unge, fargede poeten Amanda Harris leste dikt, og det med stor innlevelse.

Biden avlegger
presidenteden

Garth Brooks synger
Amanda Gorman
leser dikt

Til slutt leder en farget mann bønnen. Jeg tenkte det var en prest eller kjent predikant. Så var alt over og USA har fått sin nye president. Jeg håpe at nå kan amerikanerne arbeide sammen for å få et samlet land.   

 Mannen som leder bønnen

Vi får ønske Joe Biden lykke til. Hans liv har ikke alltid vært noen dans på roser. Han mistet sin første kone og lille datter i en bilulykke. Han ble alenefar med 2 sønner. Etter 5 år giftet han seg på nytt, og etter fire år fikk de sammen en datter. Men Biden fikk mer sorg, for han mistet en av sine sønner som døde av hjernekreft.  

Vi får ønske Joe Biden 
lykke til





 
  

 








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar