onsdag 30. mars 2022

Dag 2, del 1 i Salzburg, mars 2022

 Det var torsdag 24. mars, og etter en god frokost, gikk noen av oss ut i bakhagen. Der studerte jeg bebyggelsen i bakgrunnen, og de innebygde verandaene syntes jeg minnet om mer østlig stil. Da alle var klar, gikk vi samlet ut på byen.  

Først en god frokost


Mer østlig stil


Mange festlige gater å se i Salzburg, noen spesielle underganger, og flere svært smale. Nå gikk vi i retning den berømte Mirabell- hagen og det kjente slottet der. Vi kom først til en spesiell inngang.

Spesiell inngang


 Også svært smale gater


Og underganger med buer


Porten inn til Mirabell- hagen


 Hagen er et syn med utforming av bed med blomster i særlig gult og blått. Statuer var plassert flere steder, statuene er basert på mytiske tema, nær trappen til slottet for eksempel står en enhjørning på hver side. Nå så vi oss rundt i den fine hagen.

Blå blomster


 Gule blomster


 
Og statuer

Fint tillaget


Flere av scenene til filmen The Sound of Music fra 1956, ble innspilt her. I trappen rett ved slottet hoppet barna i filmen opp og ned trinnene mens de sang den kjente: Dore Mi. Her prøvde jeg det samme. Statuer med enhjørninger på hver side.

Skøy i trappen

Det store Mirabell- slottet ble bygd av prinsebiskop Raitenau i 1606, og her bodde han med sin elskerinne Salome. Da prinsebiskopen ble fengslet i 1612, ble Salome og familie forvist. I ettertid bodde Otto I av Hellas her, han ble også født her. I 1866 kjøpte Salzburg by slottet, nå har borgermesteren i byen kontor her.

Mirabell- slottet

Nå ville vi besøke den berømte Marmorhallen i slottet, det ble et kort besøk, for det skulle akkurat være en privat konsert der. Vi måtte se den fra døren, men vi fikk sett inn, og det var en praktfull sal. Den skinte i gull, glitter og marmor. Et flott kvitt piano stod der. Ikke rart at Marmorhallen er et av verdens mest berømte sted å holde bryllup. Og sikkert svindyrt, tenkte jeg. Ved rekkverkene på trappene opp til salen var marmorfigurer.

Fra Marmorsalen
En strålende sal


Ved trappene marmorfigurer


Nå gikk vi ut fra det berømte slottet og fortsatte videre. Da gikk vi over et gangfelt som ikke hadde de vanlige kvite stripene, men var i skarpe farger, det var nytt for meg. Vi gikk langs et torg med blant annet fargerike vårblomster. Vi passerte stedet for musikkstudier, det var oppkalt etter Mozart, der var også museum.

Gangfelt i kvikke farger

Passerte et torg

 Musikkstudier og Mozart-museum


Nå skulle vi over til gamlebyen, vi hadde en del til på dagens program. Først et bilde før vi startet på en bro over elven, I gamlebyen var steder berget stakk ut i gaten. Men nå var det på tide med en pause i det flotte vårværet.

Rett ved broen

På vei over broen

Vi er i gamlebyen

Vi spaserte i gatene

Men nå var det tid for en pause i det flotte vårværet. Nå måtte vi ha forfriskninger. Så gikk vi til Mozart-plassen, da passerte vi et bygg med en interessant dekorasjon. På denne kjente plassen stod sjølsagt en statue av Mozart.    

Pause


Dekorert hus

Statuen av Mozart

Fortsettelse.




 











   

  

 




 




 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar