torsdag 17. mars 2022

Vi er halvveis i mars 2022

 Vi har hatt svært mye fint vær til nå i mars. Jeg tror det er over en måned siden det regnet. Været har skiftet med litt grått vær, og skodde iblant, men absolutt mest pent vær. De første to bildene er tatt tidlig i mars. begge bildene under er tatt fra balkongen. Det tredje bildet er tatt på trimturen lørdag. 

Spesiell ettermiddagshimmel, 6. mars


En morgen skodde i dalbotnen, 8. mars


Snøen snart borte, bildet tatt 12. mars


Søndag 13.mars var blant andre jeg til Kolsås, vi var buden til kaffe og boller, og de smakte godt. De to ungdommene som nå er flyttet ut, var hjemme på en tidlig søndagsmiddag, for en av dem hadde med den lille prinsessen. Men bollefesten skulle vi to ekstra gjestene være med på. Da jeg kom, så jeg de første vårblomstene i år utenfor huset til vertinnen.

Første vårblomstene


Gode boller til kaffen


   Lille prinsessen på besøk


 Her lek med ball og onkel


Tirsdag ble det en fin solnedgang, men med litt dramatiske skyer, begge bildene tatt fra balkongen. Men i går 16. mars, var det en del skodde helt ned i bebyggelsen. Det bildet er tatt fra verandaen. Først skyer og solnedgang 13. mars.


Solen på vei ned

Det ble fine farger  


  Onsdag skodde ned i bebyggelsen 


Så rolig og avslappet er vårt dagligliv, derfor er det fælt å se bilder i avisene, men særlig i nyhetene på TV. Der ser vi det som foregår i Ukraina, og nå står hovedstaden Kyiv for tur. Russerne bomber boliger og der folk ferdes. Mange har flyktet, men noen er igjen av forskjellige årsaker. Tenk for et mareritt å stadig høre flyalarmen, høre bombene falle, etterpå ser de at deres hjem er i ruiner. På bildet under står en kvinne og venter på hjelp. Det siste bildet er tatt i forrige uke i Mriupol. Jeg fatter ikke hvordan en leder kan beordre sine soldater og legge et fredelig naboland i grus? 

Venter på hjelp


 En innbygger i Mariupol på vei i en gate i byen, nå ligner den på en ruinhaug. Jeg har ikke ord for hva jeg mener om den som er sjefen for ødeleggelsene. Alle vet vi hvem det er, men ordene egner seg ikke på trykk. En svært gammel historiker sa: De skaper en ørken, og kaller det fred.

Russlands fredshilsen til et broderfolk  


  



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar