tirsdag 29. mars 2022

I Salzburg dag 1, del 2, mars 2022

 Etter lunsjen som var et par digre pizzaer på deling, dro vi etter pausen tilbake til gamlebyen. Igjen måtte vi se på broen med hengelåser og på utsikten. Vi så også tilbake til den nye bydelen, og der så vi blant annet et fint hotell. 

Først lunsj


Igjen måtte vi beundre utsikten 


Fint hotell i den nye bydelen

Salzburg ble anlagt i Romertiden, første året , første århundre etter Kr. Men omtalt som en by første gang i ca. i år 700. Salzburgs storhetstid var om lag i 16 00 som en barokkby. Men ble på 18 00- tallet besatt av Frankrike og Bayern. Fra 1816 kom byen under Østerrike. Nå spaserte vi en stund i gamle byen. Så tilbake over broen og gikk opp på takterrassen til de fine hotellet vi hadde sett, Der tok vi en forfriskning mens vi så på den ypperlige utsikten.

I smale gater

Tilbake over broen og til takterrassen

Her slappet vi av


Fint vær og fin temperatur

Etter en koselig stund på takterrassen, gikk vi videre, men da vi kom til en overgang og ventet på grønt lys, kom en flokk personer i tog, de fremste bar religiøse symbol, de andre fakler. Jeg vet ikke hva dette var, for de hadde ingen plakater.

Demonstrasjon eller en markering


    Etter en stund så vi etter et sted å spise middag, til slutt endte vi opp på en restaurant som het Die Weisse. Først ble det forfriskninger, så ble det middag. Den seine og store lunsjen, gjorde at jeg kun hadde lyst på dessert. Det ble to pannekaker fylte med to sorter is, og det smakte.

Retter skal velges

Forfriskninger


Desserten smakte godt


Restauranten der vi spiste middag, hadde en spesiell innredning. Jeg kan nevne den spesielle formen på lysekrunen i restauranten hadde en særegen utforming, og på veggene i gangen hang dyrehoder. Det ble en god middag på et hyggelig hotell. Men vi tok en tidlig kveld.

Særegen lysekrone


Bilder og dyrehoder i gangen

Kvelden snart over

Fortsettelse.



 

 



 


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar