mandag 17. oktober 2022

På tur i Nord Spania, nå i Bilbao

 Det var fredag 30. september, og vi var i siste byen vi skulle besøke her i Nord Spania, San Sebastian er en kystby og kommune i regionen Baskerland. Den ligger ved kysten av Biscayabukta, 20 km fra den franske grensen. Byen var ved forrige århundreskifte en stor turistby for den spanske kongefamilien og adelskapet. Nå skulle vi se byen. Vi møttes i rommet ved resepsjonen, så gikk vi mot sentrum og gikk da over en bro med stilige brohoder.

Vi møttes her


Så ut på byen, her ferdig med brua


Vi kom vi til den flotte katedralen i byen, og vi tok oss tid til å gå inn. Et utrolig flott bygg. Tok først bilder ute, et stort og staselig bygg.

Katedralen sett fra denne vinkelen


 Og fra framsiden

Kirkerommet var like imponerende

Mange glassvindu
En utrolig flott kirke

En mektig katedral, Navnet var: Cathedral of Buen Pastor


Men nå var det tid for en sein frokost, og under ser vi mitt valg denne dagen, og det smakte. Så gikk vi i retning stranda. Da passerte vi stilige bygg.

Frokosten
Stilige bygg

Så til strandpromenaden
Den er flott

Vi gikk helt til enden, og maken til strandpromenade, og utsikten! Det var fantastisk. Jeg visste ikke at San Sebastian var så flott og idyllisk. Og fotomotiv i massevis.

Fint område
Fra en side vi passerte

Men bukta!

.

Idyllisk.
Noen hadde skrevet
en epistel i sanden

Gjerde også ved stranden

Bukta var flott

 
Her oppe i siden et sted var et gammelt tidligere sommerslott. 



Naturen ute ved "enden"
Pause i idylliske omgivelser


Idyllisk med palmer

Nå gikk vi dit vi kunne ta bane opp til et utsiktspunkt. Der fikk vi tatt mange fine bilder. Her var også en kafé vi kunne ta en forfriskning. Der oppe var også laget til ting for barn. Så tok vi banen ned igjen.

Flott utsikt der oppe fra

Utmerket utsikt

Tillaget for barn

Slik var utsikten

Så ned med banen og vi spaserte tilbake langs bukten. På slutten av strandpromenaden var en fin restaurant nær sjøen og med utmerket utsikt. Her spiste vi lunsj.

Klar til siste etappe ved strandpromenaden

Vi ser enden
Så Lunsj

Nå tilbake til hotellet, det var blitt ut på ettermiddagen, så vi trengte en god pause. Om kvelden skulle vi all ut til middag sammen.

På vei tilbake 

 Nå pause på hotellet

Kl. 19.00 skulle vi alle samlet spise middag på en restaurant i havnen. Nå også sammen med to unge damer som var kollegaer av PC. Nå fikk vi hilse på dem, de var nå på noen dagers besøk i San Sebastian. Vi gjorde oss klar og spaserte mot havnen. Plutselig så vi himmelen ble mørk, og da vi nesten var framme var den blitt svart. Siste meterne til restauranten løp vi for livet. Nå høljet det ned, vi berget oss akkurat inn i tide. Vi satt ute, men under tak, nå skulle vi spise fiskemiddag. 

På vei til middag

Så løp vi, himmelen ble svart

Det var fiskemiddag

Best likte jeg desserten. Etter middag dro alle hjem, været var ikke i humør denne kvelden, så det var best å dra til hotellet. Men det ble likevel en hyggelig middag. 
 
Gode kolleger

Fortsettelse i morgen.






 
 

 



                




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar