fredag 14. oktober 2022

Reise i Nord-Spania del 5, sept. 22

 Jeg avsluttet i går, og var da kommet til Logrono, og hadde sjekket inn på hotell, nå gikk vi tur i gamlebyen. Vi kom til et sted som fortalte tydelig hvor vi var. Så spaserte vi videre i smale gater, en sjarmerende by Logrono.

Her var vi

Smale gater

Passerte buer

Flotte forsider på bygg

Fint i gatene

Vi tok en liten pause

Vi spaserte videre i gamlebyen. Dit gikk vi om kvelden da vi skulle spise middag også. Været var fint, så det ble etter hvert en fin aften.

I gamlebyen
Pittoresk

Vi så oss om i den nyere delen av byen også. Vi så stilige hus, og en statue  her og der. Men vi tok også pauser.

Var også i nyere strøk
Pause

Seinere gikk vi på en sted de brukte å ha litterære opplesninger, på kafeen var nå bare vanlige gjester og et par eldre grupper som spilte kort.

På den litterære kafeen

Om kvelden spiste vi middag i gamlebyen. Da ble det tapas. I gamlebyen var et yrende liv, men vi gikk hjem i rimelig tid, for neste dag skulle vi på utflukt:

Det ble middag


Tapas


Det smakte


 

Onsdag 27. September

Denne dagen hadde vi bestilt utflukt fra Logrono til vingårder i Rioccha- området. Turen skulle ta det meste av dagen og inkludere lunsj. Guiden var sjåfør, og kjørte en liten buss. Alle vi 7 i reisegruppen ville bli med. Ca. kl. 9 ble vi hentet, Og da vi kjørte ut av Logrono, så vi det berømte Okseskilte stod på en liten ås, og vi så vinmarker etter vinmarker. Dette området her hevder å ha den beste kvaliteten på vinen i Spania.

Okseskiltet

 Vinmark




Masse vinmarker


Så stopp vi ved første vinsted som het: Bodegas Lucea. Her besøkte vi svært gamle kjellere og så hvordan de lagret vinen i gamle dager, og hvordan de bar vin i uthulet geitekropper. Men det var litt vanskelig å gå noen steder, men mye vin hadde de på lager.

Langt ned i kjelleren
 Lagret langt nede
Her forklares
Bar vin i geitekropper

Oppe i lyset igjen på baksiden, nå inn på vinsmaking.
 
Ved baksiden

Så inn på vinsmaking

Så videre langs vinmarker til neste besøk som var i Luis Canash, en stor, fin vingård. Her var vi først inn i salgslokalene, og der smakte vi viner og kunne kjøpe. Her var også opplysninger om eierne.

Neste vingård


Iza ser på eierne her i rommet


Så smaking av vin


Hva skal vi velge?



Nå ble vi kjørt ut til stedet ved vinmarker der de hadde fabrikken. Der fikk vi gå rundt på fabrikken og se på produksjonen fra drue til vin, og til pakking. Svært interessant.

Ute ved vinmarkene

Vi går inn her

Vi ser fra start

Disse skal bli vin

Her kommer druene moset og klar


Så går det meste automatisk
Men havner til lagring her
Og seinere her

Her er vi ferdig med omvisningen, og vi ser på utsikten. Etterpå ble vi servert skinke, og annet godt. 

Godbiter

Turen fortsatte til neste vingård. Det kommer i morgen.



 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar