fredag 19. januar 2024

Avistegninger

Til en forandring tar jeg en pause med reiser, og viser noen avistegninger. Overskriften til den første er: Det er blitt farligere å være trønder. Videre stod: I Midt-Norge går helsevesenet på helsa løs. Videre stod: Helsereformen skulle løse problemer. I stedet har den skapt nye.

Tegningen ved teksten


Trygghet ved tappekranen var overskriften til neste tegning. Videre stod: Nei, dette er ikke ansvarlig. Det er et sjansespill. 

Så tegningen

Neste tegning handler om det mange av oss har slitt med i pandemien som har herjet i de fleste land. Under tegningen stod: Long covid er det nye ME. Videre stod: Er det mulig å få long covid uten å ha hatt covid?

Tegneren løste det slik

Teksten til neste bildet var: Toleranse er enklest når man er enig. Videre stod: Står det egentlig så bra til med retten til å være annerledes i Norge?

Tegningen ved teksten

Overskriften til neste bildet var: Kålroten til alt vondt. Videre stod: Kan satellitter skytes ned rødbeter? Videre stod: Forhåpentlig ikke.

Slik så tegneren det

Fornyelsen truer dem begge. Det var overskriften til neste bilde. Videre stod: Hvem har plass på listen til en fallen nestleder eller to ?

Her er tegningen

Neste overskrift var: Støres disharmoniske orkester. Videre stod: Støre-regjeringen sliter. Kanskje folk er forsynt med frijazz. 

Tegneren løste det slik

Neste overskrift var: Noe kan godt gå i graven med Kissinger. Videre stod: Han var både en realist og en kyniker. Den siste varianten kan godt verden være foruten.

Her er tegningen


Bildeteksten var: Bør du slutte å spise laks? Videre stod. Tilliten til næringen har fått seg en knekk.

Slik så tegneren det


Neste tegning hadde overskriften: Parade-eksempel på nyttårs-fortsett uten rot i virkeligheten. Videre stod: Spådom: Samferdsels-ministeren punktlighets-løfte vil bli forsinket.   

Tegningen

Ved neste tegning stod: Kunsten å teste elever uten å kalle det nasjonale prøver. Videre stod: Utvalget som skulle se på test-regimet i norsk skole, vil legge ned nasjonale prøver. Og bytte dem ut med noe som ligner veldig.

Slik så tegneren det

Siste tegningen har denne teksten: Et 35 år gammelt "nei" er strøket. Videre stod: Gresset er blitt litt grønnere på den andre siden.

Tegningen



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar