søndag 14. januar 2024

Cruise i Karibia del 4

 Torsdag 25. februar lå skipet til kai i neste havn, det var i Puerto Rico. Vi lå ved kai i hovedstaden San Juan. Etter frokost gikk flere av oss samlet på land. Vi gikk først opp i strøket., og videre til gamle-byen. Et fint strøk

Jeg syntes der var fint

Lenger oppe i høyden kom vi til en plass med et digert tre der trekronen bredde seg ut som et tak. Der var mye fugler også. Her hadde vi god utsikt utover og mot sjøen i bakgrunnen. 

Fra den store plassen


Fin utsikt


Øya Puero Rico hadde knapt 4 millioner innbyggere, og er et sjølstyrt område i Samveldet med USA, og har vørt amerikansk koloni siden 1898. Nå ruslet vi i hovedstaden og jeg syntes det var en fin by.

Hovedstaden har fine bygg

Besøk i San Juan


 Columbus første ekspedisjon i 1492 førte de første europeerne til Karibia. Slavedrift og plyndring preget øyene, for spanjolene regnet med å finne edle steiner. Men nå måtte vi ha en pause, og satte oss på en uteservering.

Godt med pause i varmen

 

Etter pausen gikk vi oppover mot borgen som lå oppe på San Cristobal Hill. Castillo San Felipe del Morro, er største fortet spanjolene bygget i den nye verden i 1539.

Her fra festningsområdet


Utenfor en del av borgen


Da Columbus kom til Puero Rico under sin andre reise til den nye verden, bodde det Taino-indianere her på øya.

Flagget til Puerto Rico


Utsikt nedover mot havna


Nå var det tid å gå om bord i skipet. Da skipet skulle gå fra Puerto Rico stod vi ved rekken og så inn til hovedstaden. Senere ble det å fikse seg til middagen om kvelden.  

Vi drar fra Puerto Rico


Klar for kveldens middag


Flere som er klar


Fortsettelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar