fredag 16. august 2024

Elvecruise i Portugal, del 1

Da er elvecruiset i Portugal over, og det var en stor opplevelse. Vi reiste med fly fra Gardermoen godt forsinket. Kl. 18.00 i nydelig vær lettet flyet. Men da vi fløy over London var det skodde, da så vi ingen ting. På flyet fikk jeg lyst på tapas, og bestilte det. Til slutt landet vi i Porto, etter en grei flytur. 

Vi drar fra Gardermoen

Tapas på flyet

Vi nærmer oss Porto
Rett før vi lander
Vi lander i Porto

Guiden fra Vitus var med på flyet fra Oslo, så nå tok han ledelsen så vi fulgte etter han. Klokken var nå 21.30, og da alt var klart, ble vi kjørt til båten. Der sjekket vi inn og fikk lugar-nøklene. Jeg hadde en dobbelt-lugar alene, så den var grei.

Lugaren

Siden det var blitt sent, stod på lugaren en tallerken med mat med plastikk over, pluss en flaske rødvin. Jeg hadde ikke lyst på noe, så det fikk stå urørt. Jeg satt en liten stund sammen med de andre, men var trett og gikk rett til lugaren og tok kveld.

Jeg orket ingen ting

En rask tur i baren

Torsdag 8. august rett etter frokost, skulle vi på utflukt. Vi gikk på land, og oppover mot bussen i et strålende vær. Vi kjørte gjennom et fint område, og gjennom sentrum av Porto.

Båten vi fulgte

Kjørte gjennom fint område


Vi er i Porto


Snart framme

 Vi spaserte mot stedet vi skulle besøke, Palátio da Bolsa. Børsens palass som var Portos tidligere børs-bygning. Det var et svært flott herskapshus fra 1800-tallet. Vi gikk gjennom mange rom, flere var svært fine. 

Fin innredning
Staselig hus

Fine rom

Det er sagt det ble brukt over 600 kg med gull til utsmykningen, og fint var der. Noen av gulvene var lagt på en spesiell måte, så det så ut som noen steder så det ut som det stod rett opp.

Et spesielt gulv
Flott sal

Vi gikk videre og kom forbi Church of St. Francis, det mest kjente gotiske bygget i Porto. Det ligger i den historiske gamlebyen. Det er bygget på restene av et gammelt kloster.

Kjent gotisk bygg


Kjent bygg


Vi går videre
 

Men nå skulle vi videre på portvin-smaking, og vi kjørte dit. Jeg ble fasinert av de flotte blå blomstene som vokste på bergsider langs veien.

De pyntet opp

Da vi var framme, ble vi tatt imot av en ung mann som viste vei opp til stedet, der så vi føret vintønner, og fikk orientering om prosessen fra drue til portvin.

Vi ser tønner med vin

Så orientering
Nå til vinsmaking

Vi fikk smake tre sorter portvin

Etter vinsmakingen ble vi kjørt til båten, og nå hadde den flyttet seg til et annet sted, og vi kjørte dit. Etter å ha ventet litt kom den, og vi gikk om bord. Da vi var kommet om bord, skulle båten gå et stykke til.

Nå kom båten

Fortsettelse.



  






   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar