torsdag 22. august 2024

Elvecruise i Portugal, del 4

 Etter pausen i Salamanca, skulle vi snart møte ved bussen. Først hastet noen av oss bort til en gammel bro som var fra Kristi tid, og da var den gammel. Foto ble tatt, så i full driv til bussen og tok plass. Nå startet turen tilbake samme lange vei vi kom. 

Bilde av brua

Nå må jeg korrigere en liten feil i innlegg 3, der jeg sa vi spiste lunsj i den lille byen vi stoppet før vi kom til Salamanca, men der hadde vi kun en pause. Nå skulle vi kjøre til et sted i Salamanca, og der spiste vi lunsj på et fint sted. Bord med hvite duker stod klar, og på to bord stod fat med gode saker å forsyne seg av. Det ble en meget god lunsj.

Fra lunsjen


Så startet turen tilbake samme veien vi kom. Tilbake på båten ble det avslapning før vi møtte til mid-dag. Denne kvelden ble det servert paella. Etter middagen gikk vi til baren for å se flamenco, det var en gruppe på 3 menn og 6 kvinner som danset, og de var dyktige. Vi hadde hatt en interessant dag, og hadde vært innom Spania. Når vi satte klokkene en time fram og tilbake er jeg ikke sikker på, men nå var vi i Portugal igjen.

Fra middagen

Flamenco

Flinke dansere


Neste morgen var søndag 11. august. Nå var båten vi fulgte, Gileanus, i far t igjen. Vi passerte et svært grønt område. Ferradosa kan en si er et landskap med flere kontraster med åser som skråner nedover mot elven, med vinranker, og grønne tre helt nede ved elvebredden. Terrassene oppover dalsidene var som et grønt, flott maleri.

Tre nede ved bredden
Grønt oppover dalsiden

Da vi la til land, tok vi etter lunsj plass i bussen, vi skulle på utflukt. Først kjørte vi opp til en høyde, der ble det stopp. Der var en praktfull utsikt, mange foto ble tatt. Der oppe lå et lite, hvitt kapell. Her så vi eiketre. Guiden viste oss en liten kvist med to eikenøtter på. Nå kjørte vi videre til vinområdet Rio Torto.

Flott utsikt
Ved kapellet
Mer utsikt


 
Ëikenøttene

Så ble det stopp i en av Portugals eldste byer som lå i hjertet i vin-regionen Duro. São João da Pesqueira. Der ble vi vist rundt i gamlebyen. Det var interessant å se. Vi gikk tilbake der bussen stod parkert, det var ved brannstasjonen.

På spasertur i byen

Fra gamlebyen


 
I gamlebyen

Så til brannbilene der bussen stod 


Vi kjørte videre i flott fjellnatur, der var storslagen utsikt. Det ble stopp så vi fikk nyte dette panoramaet, og foto ble tatt.

Storslagen utsikt

Mer utsikt

Nå skulle vi videre på vinsmaking. Da vi kom fram, ble vi mottatt av en fra vinhuset som viste hvor vi skulle møte. Først så vi stedet vintønnene ble lagret, og fikk høre om vinen.

Vi er framme
Vintønner lagret
Her ble vinsmaking
Så dro vi fra vinhuset,
her en del av stedet

Vi dro videre

Vi kjørte videre, og da vi kom til Pinhão, så vi den gamle togstasjonen, bygd i det 19. århundre. Der gikk vi rundt og så på de flott dekorerte flisene. Det sies å være 3047 fliser, det var virkelig fint å se.

Flott dekorert med fliser
Fint å se

Så kjørte vi tilbake til båten, nå ble det avslapning, før en gjorde seg klar til middag. Denne kvelden ble en av rettene flott servet med en flamme som pyntet opp. Det ble ingen sen kveld , for vi hadde vært med på mye denne dagen.

Avslapning før middag

Fint presentert

Neste innlegg kommer søndag.


 









 















 








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar