søndag 25. august 2024

Elvecruise i Portugal, del 5

 Det var mandag 12. august, og vi kom til byen Folgosa som ligger i øvre del av Duro. Byen er kjent for sin barokkultur, sin kunst, og for sine musserende viner. Vi spiste frokost og gjorde oss klar, så tok vi plass i bussen. Da vi kom til byen og gikk i gatene der, så vi et stort tre med en svært tjukk stamme, og diger trekrone. De sa treet var over 500 år gammelt.

Treet vi så


Nå gikk vi for å se den berømte barokkirken Nossa Senhora dos Renécios. Det var en flott kirke, oppe i taket var dekorert i hvitt og blått. Innredningen var fin med en imponerende altertavle, og med glass-maleri. 

Kirken
Taket i hvitt og blått
Altertavle
Glassmaleri

Etter kirkebesøket fikk vi to valg, enten gå 686 trinn ned til byen, eller ta bussen. Jeg valgte bussen, det var flere andre også som gjorde. Nå skulle vi på vinsmaking. Da vi kom fram ble vi vist til rommet vi skulle sitte. Nå ble det smaking på Matteus rosévin, der stod også fat med skinke og ost. Jeg syntes det var en god vin og kjøpte en søt liten flaske.

På vinsmaking
Rose-vin

Nå kjørte vi videre, for vi skulle besøke La Mego-katedralen. Det var et stort, staselig bygg. Inne var en praktfull innredning. Vi så ut til den lille hagen ved bygget.

På vei til kirken


Fra kirken


Flott innredning 

En fin kirke

Vi så den lille hagen

Etter dette besøket spaserte vi en runde i byen. jeg syntes det var en fin, liten by. Så kjørte vi tilbake til båten. Der så jeg vi hadde fått besøk igjen, men denne gangeen trodde jeg ikke det var en due, men en søt annen fugl.

I Folgosa

En fin by

På vei tilbake
En gjest på båten

Nå ble det lunsj. Så en tur å dekk for båten var i fart igjen. Nå skulle vi gjennom en sluse igjen. Vi skulle tilbake til byen Porto.

Først lunsj, her forretten
Så på dekk
Gjennom sluse igjen
Så videre
Avslapning på soldekk

 Så kos i baren

Vi nærmer oss Porto og passerer den kjente broen Maria Pia, tegnet av Eiffel og åpnet i 1877. Den krysser elven Duro her ved Porto, så seilte vi inn til Porto og la til kai i området.

En flott bro

Seilte inn til Porto

Etter middagen denne kvelden samlet vi oss i baren, Der ble det underholdning med fado-sang. To menn spilte og en dame sang fado. Interessant å høre på.

Fado-sang

Fortsettelse. 











  



  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar