torsdag 11. april 2013

Suvenirer fra mange steder i verden, april 13

I dag har jeg hatt vårrengjøring av alle suvenirene jeg har samlet i løpet av mange reiser. Først startet jeg med steinsamlinga mi. Der er stein fra Skaret i Tjørvåg, fra Kolsåstoppen, men resten er fra mange steder rundt om i verden.

Litt av steinsamlinga mi


De fleste av suvenirene har ei historie. Som Oscar-statuetten under. I 1992 var jeg for første gang i USA, og da fant jeg ut at skulle jeg få en Oscar måtte jeg kjøpe en sjøl. Etter tre uker i Seattle, var vi ei uke på rund- reise. Nå var vi kommet til New York. Bildet under er tatt foran Rockefeller Center.

New York 1992


En kveld på hotellrommet i New York ble Oscarutdelingen holdt. Marit hadde den høgtidelige overrek-kelsen. Jeg holdt en lang takketale og var svært overrasket over tildelingen enda jeg visste Oscar var innen rekkevidde. Nå står Oscaren på hylla mi sammen med de andre suvenirene, og i dag er han tørket støv av.

Nypusset Oscar



Sommeren 1998 besøkte vi Island i sommerferien. Først besøkte vi familie og så reiste vi rundt og så de fleste av de kjente stedene. Thingvellir var ett av stedene. På Island plukket jeg med flere steiner og lava, de har fått en egen privat plass i samlingen.  

På Thingvellir


Steinsamlinga fra Island


Påska i 2000 var vi på rundreise til Praha og Bøhmen. Da vi var i Karlovy Vary skulle vi gå brønn som de kalte det. I området er svært helsebringende vatn, og et sted kunne vå gå fra spring til spring og tappe vatn. I  den sammenheng måtte vi ha en slags kopp med tut. Jeg kjøpte en fin en som jeg gikk runden og tappet vatn i. I dag har den også fått en omgang med støvkluten.

I Karlovy Vary
på brønnrunde


Koppen som nå er suvenir



Høsten 2000 reiste vi rundt i Kina. I Peking besøkte vi Den kinesiske mur, og det var en pplevelse. Her i Peking kjøpte jeg et kinesisk flagg pluss Maos lille røde. Han som solgte ville jeg skulle kjøpe en ny, men nei, jeg skulle ha en gammel velbrukt. I dag står de sammen med resten av samlinga.

På den kinesiske mur


Maos lille røde
og det kinesiske flagg

Siste suvenirene jeg vi nevne er fra Australia. Der var vi på rundtur i 2005. Her er tre suvenirer på bildet under. Kenguru så vi i naturreservat, men de to andre suvenirene har en historie.

Tre suvenirer fra Australia



På bildet over ser vi øverst en boumerang. Da vi besøkte regnskogen ved Cairns, fikk den som ville prøve å kaste boumerang. Jeg var klar og en av urfolket viste meg hvordan. Så tok jeg sats og kastet. Hvor det ble av boumerangen aner ingen, den forsvant, enda vitsen var at den skulle snu og komme tilbake. På bildet under ser vi den i lufta.

 Kaster boumerang
 

Et av høgdepunkta var besøket ved Uluru det kjente fjellet. Vi kjørte fra Alice Springs og gjennom ørkenen til nasjonalparken Uluru- Kata Tjuta National Park.Der så vi det spesielle fjellet. Men vi dro tilbake ved solnedgang, og etter som sola sank blei det et fantastisk fargespill. Siste bildet viser Uluru. Snart blir det et et flott syn når sola daler.

Foran Uluru
  

   



  


      

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar