torsdag 16. mai 2013

Før avreise fra Sunnmøre mai 13, del 3

Siste dagen før jeg reiste fra Sunnmøre ble godt nyttet. Etter frokost i gjestehuset gikk jeg tur på gamle tomter og satte kurs mot utmarka, første del har fin vei.

Mot utmarka


På veien framover stoppet jeg og så nedover mot elva der vi bada da vi var barn. En liten kulp for de yngste barna, lenger nedover elva var en større for de største barna og ungdommene. En dag fant jeg ut at jeg skulle bade i den store kulpen. Jeg gikk uti, og gled under og sank. Ingen la merke til det, men Leif Lervik, en av ungdommene, ante uråd, dykket og fant meg straks nær botnen. Han fikk meg på land og alt gikk fint. Men takket være Leif, kan jeg sitte her og blogge i dag.

Litt av elva vi bada i


Her fra veien ser vi bort i Sætremyrane der vi var innom på besøk i går. Det er et idyllisk sted omgitt av fin og grønn natur, nær elv, vatn og utmark.

Sætremyrane


På tilbakeveien stoppet jeg opp og så på vatnet vi brukte å gå på skøyter om vinteren. Jeg hadde fått skru- skøyter i gave fra Oslo. Det var stor stas, og de ble flittig brukt når isen lå glatt og fin. Ofte kunne det være mye folk på isen, både barn, unge og godt voksne. Spesielt husker jeg handelsmannen i bygda, han var en klypper på skøyter og gikk runder i full driv så lagerfrakken stod som et segl bakover.

Her var flott is om vinteren


Våren var kommet mye lenger her enn på Østlandet. Busker og trær stod i full knopp, det meste var grønt og fint.

Våren er kommet


Men nå skulle jeg på besøk til Eggesbønes, en svigerinne kom og hentet meg ved gjestehuset. Vi kjørte ut til dem, og der hilste jeg på Otto, svogeren. En svigerinne til kom, og rett etter den tredje. Nå ble det servert god kjøttsuppe, eller brennsnut som det også kalles.

Det smakte med middag


Seinere ble det kaffe og kaker. Nydelige vannbakkels som Arnhild er mester i å lage. En delikat ostekake kom også på bordet, og den smakte friskt og herlig. Praten gikk rundt kaffebordet, mangt som skulle opp- dateres. Et kjekt besøk.

Tre søstre i sofakroken


Da besøket var over, satt jeg på med svigerinnen som skulle til Hareid. Hun fraktet meg til huset i Tjørvåg der jeg også skulle på besøk. Fruen i huset hadde nettopp vært syk, men nå satt hun tirende i en stol og så godt ut, men slank som en lilje. Jeg tok desverre ikke bilde, derfor bruker jeg et bilde vi tok på Hard Rock Cafe i New York da vi var på vår store USA- tur i 92.

Marit nr 2 fra venstre på bildet


Da jeg kom, satt der også en dame som tidligere var en god og nær nabo. Det var hyggelig å hilse på henne også. Vi gikk mange trimturer sammen før, og vi løste de fleste verdensproblemer da. Jens skulle ha gått sammen med oss. Nå hadde vi en kjekk stund mens vi drakk kaffe og pratet. Også her må jeg ty til et bilde fra noen år siden. Bildet er tatt under en tur til Røros, der vi gikk flere fine trimturer.

Grete i full driv


Men nå måtte jeg dra, for jeg skulle reise om kvelden. Grete kjørte meg til gjestehuset. Der hentet jeg bagasjen, og siste par timene før jeg skulle dra, ble det aftens hos vertsfolket. Så ble jeg skysset til avreise- stedet. Jeg hadde hatt et kjempefint opphold på Sunnmøre. Mange fine opplevelser. Avslutter med et vår- bilde jeg tok på spaserturen om formiddagen.

Vår

  
  



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar