onsdag 15. mai 2013

Konfirmasjon 12. mai- 2013. Del 2

Del 2 av bloggen om turen til Sunnmøre skal handle mest om konfirmasjonsdagen, men må først nevne lørdagen. Det var også en kjekk dag. Middag spiste vi hos vertsfolket, og fikk servert herlig rømmegrøt og spekemat. Så ble det kaffe og prating i sofakroken.

Rømmegrøt og spekemat


I sofakroken


Så kom dagen for konfirmasjonen, det var fint vær med sol, men et kjølig drag i luften. Vi gjorde oss klare, og skulle sitte på med vertsfolket ut til Ytre Herøy. På bilde under står jeg klar utenfor gjestehuset.

Klar å dra i konfirmasjon


Vi kjørte til Ytre Herøy kirke, og satt klar i ei fullsatt kirke da gudstjenesten starta klokka 12.00. Det ble en fin seremoni, og Martine ble konfirmert.

Martine blir konfirmert


Etter seremonien ble det fotografering utenfor kirka. Det var først og fremst konfirmanten, så kofirmanten med familie, sine to eldre brødre og foreldre, og et bilde av konfirmanten sammen med brødrene og sine fire søskenbarn. Under kommer bildene på rekke og rad.

En flott konfirmant


Konfirmant og familie


Under har vi fra venstre Ruben, Glen Are, Filip, Markus, Martine og Fride. Foran står Celina.


Utenfor kirka ble det nå å hilse på familie og slå av en prat før vi skulle til lokalet der selskapet skulle holdes.
Under er et par bilder fra den seansen.

Kjekt å treffes


Celina i toppform


Selskapet ble holdt i Fosnavåg bedehus. Der var dekket på langbord, fint pyntet i rosa. Spesielt må nevnes dekorasjoner som lysestaker i stein, pyntet med rosa lys og blomsterkrone. Flott brettet servietter.

Borda var fint pyntet


Spesielle dekorasjoner,
og en gjest i bakgrunnen

Etter koldtbordet kom kaffe, kaker og desserter. Et stort utvalg av flotte kaker, og flere sorter desserter. Smake på alt var umulig. Marsipankaka som mormor hadde spandert var flott med bilde av konfirmanten på kaka. Et lite utvalg av kakebordet under.

Nydelige kaker og desserter


Mer kaker


Marsipankaka fra mormor


Mer kaker og desserter


Etter kaffen var det kjekt å gå rundt og snakke med slekt og kjentfolk. Boka med bilder fra Martine sitt liv  
fram til nå, hadde foreldrene laget til konfirmanten. Den var utrolig profesjonelt og flott laget. De hadde også
laget til et bord med minner fra da hun var liten. Små sko og støvler for eksempel. Slik er det når en har        flinke og kreative foreldre.                                                                                                                            
Praten går                                                                                                                                                  


Kjentfolk


Bordet med barndomsminner


Så var selskapet over og vi takket for hyggelig lag i Martine sin konfirmasjon. Celina måtte sjølsagt foreviges rett før vi dro.

Celina


Før vi kjørte tilbake var vi en sving nedom Fosnavåg sentrum, og da vi kom til Indre Herøy, svinget vi nedom Bonde- Stokksund, et utrolig idyllisk sted i Stokksund. Men kjøreturen tilbake var ikke slutt med dette. Rett før vi kom til vertsfolket, kjørte vi bort i Sætremyrane der Endre har kjøpt en liten gard som ligger idyllisk til.

Eieren tar imot


Det gamle huset restaureres og fikses, og nytt tilbygg er på plass. Det blir et fint, lite gods. Her er vi på befaring. Etterpå gikk turen til vertsfolket. Konfirmasjonssøndagen var nesten til endes.

Blir kjempefint til slutt


I morgen kommer tredje og siste del om turen til Sunnmøre.                                                                      







  

1 kommentar:

  1. So kjekt å lese om alt det du skrive! Ja du snakkar om å være kreativ :) Ser her er fleire i den klubben :) So fint det du la inn om konfirmasjonen, veldig bra oppsumering :) Lykke til med alle dine oppdagelsesferder! STOR KLEM frå oss!!

    SvarSlett