søndag 5. mai 2013

Kjekt med gamle bilder, mai 13

Det er artigt å bla i gamle album, og så lurer en på hvor tida er blitt av. Bilda har ikke akkurat særlig god kvalitet, men det får stå til. Første bildet er fra barneskulen i Myrvåg i starten på 50- talet. I første rekke ser vi fra venstre Ingebjørg, Elsa, Else, Mary, Lillian, så meg, Inga, og Rut. De fire første som er nevnt gikk i klassa over meg, for den gangen gikk vi to klasser i lag. Tror det må være 6. og 7.- klasse.

Fra Myrvåg barneskole


Neste bildet er fra framhaldskolen i Tjørvåg. Her gikk elever fra Leikong, Myrvåg og Tjørvåg. På dette bildet ser vi fra venstre: Erling, Erna, Aslaug, meg, Atle, Lars, og Marta. Foran sitter Svein.

Vi er komne et steg videre


Så litt familiebilder. På første bildet har vi fått besøk fra Oslo. Det var stor stas når ei bydame som tante Hjørdis kom på besøk. På bildet skal hun prøve å melke. Ikke lett vil jeg tro.

Tante Hjørdis


De to neste bilda tror jeg er tatt i Ytre Herøy hos familie der. Det er to søskenbarn som poserer. Først er det bare posering, på det andre er dama i full sving med graset.

Et søskenbarn


Åse


Louis var mitt eldste søskenbarn, og dette bildet av ham og kona tror jeg er tatt på samme tid som de to foregående bildene, i starten av 50-årene. En lun og blid kar Louis, og flink til å synge. Det var Jorun også.

Jorun og Louis Larsen


Så et par familiebilder fra Tjørvåg. Første bildet viser kaffeslaberas hos Hjørdis og Dea i 1965. Neste bildet er fra 1968, da fikk vi besøk av en søskenflokk på tre, de var mine søskenbarn. Kor kjekt det var!

Kaffeslaberas hos Hjørdis og Dea


Bjørg, Sonja, og Roar


Så et lite sommerminne fra 1968. Fire gode venninner tar en liten pause i hagetrappa.

Sommer og fint vær


Siden vi nå er i mai og skal feire 17. mai om ikke så lenge, passer det å avslutte med et bilde tatt i Tjørvåg i 1974. Bildet har tapt seg i kvalitet, men vi ser toget komme gående gjennom bygda. Lurer på om mannen i høgre bildekant er Johan. I alle fall er det fint vær.

17. mai i 74






 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar