fredag 13. september 2013

Forsinka feiring, 12.09- 13

Endelig fikk vi det til å klaffe. Noen av oss skulle ut for å feire en jubilant. Først skulle vi møtes på Tjuvholmen så fort de andre var ferdige på jobb. Da jeg kom dit, ble jeg først møtt av denne karen som satt og koset seg i sola.

Kos i sola

.Jeg var tidlig ute, så jeg spaserte bortover mot Aker Brygge. Jeg satt på en benk og studerte Akershus slott. Det var opprinnelig en middelalder- kongeborg fra 1300- tallet. Først i 1815 lagt ned som militær borg.

Akershus slott

 Da møtetiden nærmet seg, gikk jeg til Tjuvholmen, til Astrup Fearnley- Museet. Det skulle vi besøke først. Jeg hadde vært her før, men interessant å se det igjen.

Museet


Vi ruslet rundt i første avdelingen, så over gaten til andre delen, og litt forandring var det siden sist jeg var her. Her er hun kjente fotokunstneren som jeg også tok bilde av sist, men dette er et annet av hennes bilder.

Fotokunstner


Daniel Hirst fra Storbritannia har laget kunstverket under, 1965. Det er silketrykk og glanslakk på lin, med glass, samt ulldotter og hår her og der. Bildet måtte jeg ta fra en spesiell vinkel grunnet lyset.

Silketrykk 

Jeg må tilstå at det er ikke alle kunstverk jeg forstår, slik som det under. Det er laget av Jeff Koons fra USA, 1955.

Dolphin 2002

Etter museumsbesøket spaserte vi til The Thief som er baren til hotellet av samme navn. Det ligger her på Tjuvholmen.

Klar å gå inn


Men så spaserte vi til stedet vi skulle spise middag. Det var en flott ettermiddag i Oslo, sola holt på å gå ned og la et fint rødlig skjær over Aker Brygge. Masse folk ute.

Full driv til neste sted


Vi skulle til restaurant Fauna som ligger på hjørnet av Solligata og Cort Adelers gate. Før lå her en restaurant som het Bollywood. Men nå altså Fauna. Vi hadde bestilt bord og møtte opp.

Fauna


Vi fikk anvist vårt bord og middagen begynte. De hadde femretters, men vi bestemte oss for en meny med sju retter, for porsjonene er bittesmå. Det var spesiell vin til hver rett, men det var også små skvetter. Så startet seansen. Vi fikk forklart hva hver rett bestod av, og hvor vinen kom fra. Jeg tar noen få eksempler. Stekt blåskjell med hvitvin fra Østerrike.

1. rett

 

Fjerde rett var hummer i persillesaus, fulgt av vin fra Frankrike, ned mot grensa til Spania. Seinere fikk vi nydelig brød med smør fra Røros.

Hummer

Brød, samt smør fra Røros

 

Skulle man ha en pause og gå til wc, hadde en underholdning da også. Da passerte en nemlig vin- kjelleren. Så fikk en se den også.

Vinkjelleren
 

Så kom dessertene. Mens vi ventet på dem var det et pauseinnslag med utvalg av ost. Så kom dessertene fulgt av dessertvin fra Østerrike. Siste desserten var bringebær og tyttebær med lys sjokolade. Da hadde vi fått spist oss gjennom sju retter. Alle var mette. Vi fikk holdt middagen med stil, og jubilanten sa hun var fornøyd. Jeg synes det var en hyggelig ettermiddag og kveld.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar