torsdag 26. september 2013

I Hønefoss, september 2013

Jeg hadde avtalt med nærmeste naboen fra Sunnmøre om å møtes i Hønefoss på tirsdag 24. september. Hun hadde vært på reise, og skulle stoppe der et par dager hos familie. Fra Sandvika tok jeg buss, og vi kjørte mot Hønefoss gjennom vakkert landskap. Etter en knapp time stoppet vi på bussterminalen i Hønefoss, og der var fruen og tok imot. Det ble gjensynsglede, og så gikk vi til en restaurant for å spise lunsj, og ta en lang pratestund.

Ved lunsjbordet

Vi hadde mangt å snakke om, både fra tiden vi var nærmeste naboer og gikk trimturer sammen, særlig på søndagene. Da løste vi verdens problemer på en bedre måte enn de som skulle styre, mente vi. Til lunsj spiste vi dagens suppe med brød, og det smakte godt. Jeg fikk høre om turen fruen hadde vært på, og den hadde vært vellykket. Vi satt både vel og lenge ved bordet og pratet. Men så måtte vi bryte opp, og jeg takket for lunsjen som fruen spanderte.

Torget i Hønefoss

Vi ruslet videre gjennom en del av byen. Jeg hadde vært på gjennomreise i Hønefoss før, men det er mange år siden. Det var koselig og rusle gjennom den lille byen. Hønefoss ligger i Ringerike kom- mune i Buskerud fylke, og fikk status som by i 1852.

Fra Hønefoss

Vi ruslet i retning bussterminalen, der skulle jeg ta bussen tilbake, og hun skulle hentes med bil av datteren. Da fikk jeg hilse på henne også, det er mange år siden hun og broren lekte bortenfor gjerdet hos naboen. Hvor i all verden blir tiden av?

Mor og datter

 Så var besøket i Hønefoss over, og jeg satte meg på bussen mot Sandvika. Det hadde vært noen hyggelige timer i Hønefoss, og svært kjekt å treffe min tidligere nabo. Turen tilbake gikk fint. Det var pent vær, men litt kjølig. Søndag var det jo høstjevndøgn, det vil si at natt og dag er like lange. Men denne kvelden var høstlige lyset fint på himmelen. Tirsdagen var over. 

Høstkveld

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar